Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Шофьорът, вилнял във Варна – трезвен, но с психическо заболяване

36-годишният Радослав Д., – шофьорът, който вчера вилня по улиците на варненски квартал, бутайки пешеходка и няколко автомобила, е задържан и настанен в болница заради видимо неадекватното състояние.

Той е оказал и съпротива при задържането си, а при настаняването си в изолатора е проявил насилие спрямо полицай. Най-вероятно двете дела срещу Радослав ще бъдат обединени, съобщават от прокуратурата. От там дават и подробности по случая:

Сигнал за възможен инцидент е подаден още около 11.30 часа в ОД на МВР Варна от бащата на шофьора. Той обяснил, че синът му, който страда от биполярно разстройство, се е качил на семейната кола и е отпътувал за Варна. Преди това е имало скандал и пререкания с жена си, а Радослав заявявал, че мафията го търси, за да го убие и има намерение да се спаси във Варна. Бащата последвал сина си с друг автомобил, но в даден момент го изгубил, когато се движели из града.

В 13.25 ч. автомобилът „Ауди А3“ на Радослав ударил пешеходка и то два пъти. След това блъснал два автомобила. Когато спрял в кръговото, граждани се опитали да го изкарат от колата, но Радослав потегля и удря трети автомобил, след това се ударил и в близка къща последователно и с предната и със задната част на автомобила. След това продължил по ул. „Кракра“, където шофирането му става причина за няколко поредни пътнотранспортни произшествия. Спрял с удар в стълб, където вече е задържан от полицаите.

Мъжът е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и наркотици при задържането си. Заради високата температура, Радослав бил отведен във Военноморската болница със съмнения за COVID-19, но резултатът е отрицателен.

От прокуратурата потвърждават, че Радослав е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници. На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби, баща му обаче е донесъл платежно, че дължимите суми са били платени.

Заради загуба на контролни точки Радослав се е явявал на проверовъчен изпит през 2016 г. пред КАТ, за да ги възстанови.тол такси в полша

Също по обясненията на бащата синът му страда от психическо заболяване и приема силни медикаменти. Диагнозата на Радослав му е поставена, когато е бил още на 19 години. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

ъм момента резултатите от назначената съдебнохимична експертиза не са готови. Пробата за алкохол е отрицателна, а за наркотици резултатите ще са готови следващата седмица.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза ще даде отговор на въпроса дали Радослав е наказателно отговорен.

Ако е, Районната прокуратура във Варна ще поиска от съда да бъде задържан под стража. Ако мъжът се окаже невменяем, ще бъде внесено искане в съда за настаняването му за лечение в психиатрична клиника.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мним полицай обра жена от Свищов

Той задигнал 400 лева от дома й

Шолц заяви, че не е разговарял с Путин от декември 2022 г

Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с...

Росен Йорданов: Политиката ни е като Националния отбор – никой не я гледа

Росен Йорданов, социален психолог. - Вече се уморихме от зрелищни...

Кремъл мълчи за евентуална размяна на американския журналист Гершкович

Песков предупреждава, че публичните коментари пречат

Владимир Путин: Знаем кой е стрелял, сега искаме да знаем поръчителя

На заседанието на Съвета за национална сигурност руският президент...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img