Шестима ранени при нападение с нож в Германия

News24sofia.eu
Прочитания 5130
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Най-малко шестима души са били ранени, след като мъж ги атакува с нож в пътнически влак близо до западния германски град Аахен, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Заподозреният е задържан от полицията, съобщи „Дойче веле“.

Няколко от пострадалите са настанени в болница. Никой от пътниците не е с опасност за живота. Жертвите са получили рани по ръцете и порезни рани по лицата.

Заподозреният е удрял пътниците „безразборно и произволно“Намерението на извършителя е било да нарани възможно най-много хора.

Заподозреният е 31-годишен мъж, роден в Ирак, въпреки че гражданството му остава неясно

Разследващите разследват възможен екстремистки мотив зад нападението.

През 2017 г. мъжът е бил обозначен от властите като човек, потенциално изложен на риск от религиозна радикализация, след като поведението му се промени значително през времето, когато живееше в бежански приют, каза Руел. Оттогава обаче повече инциденти не е имало.

60-годишен федерален полицай, който не е на работа по това време и случайно е пътувал във влака, е успял да задържи заподозрения мъж с помощта на други двама пътници, съобщиха служители. По време на атаката във влака е имало 270 пътници.

На мястото са били изпратени около 200 полицаи. Властите отцепиха района, докато разследванията продължават.

Припомняме, че ден по-рано полицейски служители в Есен (провинция Северен Рейн-Вестфалия) в Западна Германия предотвратиха възможна терористична атака в едно от местните училища.

Специални части са нахлули в апартамента на 16-годишен ученик от училище „Дон Боско“, в което учат около 800 ученици. В апартамента на младежа, намиращ се само на 800 метра от училището, служителите на реда са открили над 10 самоделни бомби, включително опасна бомба с пирони. От осколките след евентуална експлозията на устройството, както пише вестникът, е можело да загинат хора. Разследващите са открили и няколко арбалета и други самоделни оръжия.

Полицията, според вестника, е тръгнала по следите на предполагаемия извършител по сигнал от съученик. В четвъртък сутринта училището беше отцепено от служители на реда – те искат да изключат възможността заподозреният да е заложил взривно устройство в сградата на учебното заведение.

Предполагаемият извършител вероятно принадлежи към дясноекстремисткия спектър. При претърсванията се твърди, че е намерен манифест, който ясно показва това. В него са били застъпени ксенофобски идеи.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

КЕВР закова цената на газа за май на 162.17/MWh (ВИДЕО)

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ днес 13 май, като тя ще е в сила от 1 май 2022 г. Цената ще е в размер на 162,17 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Основната причина за увеличението е едностранното спиране на доставките

Read More »