Shell и BP няма да купуват повече руски петрол и газ

News24sofia.eu
Views 90199
0 0

Shell и BP обявиха, че няма да правят нови покупки на руски петрол и газ, предаде „Блумбърг“. И двата концерна излизат с изявление на сайтовете си днес, в което осъждат руското нападение над Украйна, като акт на агресия.

Оповестените решения ускоряват процеса на отхвърляне на Русия от международните енергийни компании заради инвазията в Украйна.

Концерните обаче предупредиха, че няма да могат да спрат незабавно сделките заради дългосрочни договори и вероятните трудности да намерят алтернативни доставки. Също така предупреждават и за рисковете – от по-малко производство – Shell, до заявката, че могат да се откажат в последствие от поетия ангажимент – BP.

Само преди няколко външният министър на Украйна излезе с емоционално обръщение именно към компанията Shell, след като тя беше закупила руски суров петрол. „Мирише ли петролът на украинска кръв„, попита Кулеба.

След налагането на санкции от страна на Запада, а и на страни от Изтока, много мултинационално компании, а и брандове се изтеглиха от Русия.

Решението идва на фона на очакваното изявление от страна на САЩ като следваща стъпка към ожесточаване на санкциите спрямо Русия за същото решение.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Президентът поиска от Института по роботика да изгради национален център, управляващ ресурсите от Космоса

Пред учените от Института по роботика към БАН, президентът Румен Радев присъства на представянето на Център за компетентност „Квантови комуникации и интелигентни системи за сигурност и управление на риска“, реализиран по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Учените по Института по роботика представиха Националния план на България за

Read More »