Шефът на Пирогов: Балтов да покаже цялата заповед за уволнението си

Публикуваното писмо на Балтов до ДАНС е автентично

Прочитания 4254
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Изпълняващият длъжността директор на „Пирогов“ проф. Иван Поромански поиска от предшественика си да бъде честен и да публикува цялата заповед за своето уволнение, а не само една малко част, както е направил. Заповедта е от три страници и е напълно обоснована и минала по законов ред, въпреки това Поромански очаква обжалване в съда.

Като е казал А, да каже и Я„, призова Поромански и увери, че в действието му няма никакъв политически елемент и никой не му се е обаждал за това: „Не е имало никакъв политически натиск при решението за уволнението. Никой не ми се е обаждал – нито министър Кацаров, нито някой под него, над него или до него.“

Проф. Балтов не е уволнен заради лекарска грешка, а за неспазване на Трудовия кодекс и етичните норми на болничното заведение, потвърди Иван Поромански и обясни, че заповедта е на база едно преназначаване за началник на операционния блок, което Балтов е подписал сам за себе си. „Има голяма разлика между професионализъм и спазване на законите„, коментира временният директор на спешната болница.

Станалото публично писмо на Балтов до ДАНС с искане за разследване на негови колеги, които организират протести, е автентично, потвърди още Иван Поромански. Той е бил изненадан и омерзен от това, което е открил в архива. Не знае обаче дали ДАНС е предприела нещо спрямо лекарите.

На въпрос за идеята за създаването на „малък Пирогов“ в Царево Поромански каза, че на този етап въпросът се намира „в един облак“, тъй като няма никакви документи за това. От софийската болница е изнесен един ангиограф, но няма никаква следа това да е направено със съгласието на Министерство на здравеопазването, което е принципал на болницата, както и няма документ за отговорно пазене на техниката.

Иван Поромански си е подал документите в конкурса за нов директор на „Пирогов“. Не знае своите конкуренти и дали има такива. Основна цел в неговата визия за развитието на болницата е да се дава по-качествена медицинска услуга и пациентът да е доволен. Като пример той даде кабинети, където се чака по 4-5 часа. Основният цирей на здравеопазването ни е организацията, която трябва да бъде променена, според Поромански.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Поне 20% по-скъпо парно тази зима прогнозират енергийни експерти

От януари не ни очаква нищо добро с цената на парното. Това заяви пред Нова телевизия енергийният експерт Еленко Божков. Според него твърденията, че може да се ограничим до 10-процентно увеличение, са прекалено оптимистични. По негови думи ни очаква поне 20% увеличение на цената. По отношение на електрическата енергия за […]