Шефът на Кинтекс напуска – писнало му

Views 29764
0 0

Напускам поста, оттеглям жалбите срещу уволнението си и прекратявам ръководенето на „Кинтекс“. Това обяви в студиото на Нова телевизия уволнения от Корнелия Нинова шеф на държавната компания Александър Михайлов. Решението му е лично, съгласувано близките и аргументацията му преди всичко психологическа. „Аз не драпам за този пост„, заяви Михайлов и допълни, че не желае да работи с Нинова и с това ръководство на ДКК. По думите му Нинова „може да върне Народния съд и да го представи като съдебна реформа„.

Припомняме, че от МИ обосноваха уволнението с препоръка на инспектората и проверка.

Той обаче посочи, че ще съди министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за „неистини, казани по негов адрес“.

Явно съм много неудобен за г-жа Нинова. Защото тя дори не изчака съдът да се произнесе законно или не е първото ми уволнение. Сигурно под нейно давление аз бях уволнен втори път. Тя не пожела да говори с мен, когато беше в „Кинтекс.

Михайлов обясни, че оставя „Кинтекс“ в „перфектно състояние“ с погасени кредити, десетки милиони по сметките и договори за над 110 млн., обезпечаващи дейността за следващите две години.

Да видим дали сметките няма да се източат за комисионни и дали няма да се пришият посредници към заварените договори„, посочи той.

Решението за оказване на военна помощ чрез ремонт на военна техника той квалифицира като „полубременна жена“ и всички партии ще го представят като успех и победа. „Това решение е и всичко, и нищо.“

Паралелно ще продължи старата схема с българско оръжие през посредници – Чехия, Полша и Словакия„, смята Михайлов. От друга страна той е песимист и за осъществяването на т.нар. военно-техническа помощ и как бихме могли да ремонтираме танкове например – десет годишно, при положение, че само толкова за седмица стават за скраб в Украйна.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Енергийни експерти: Русия и при нефта ще разделя и владее

Русия винаги е разчитала на разединението на Европа под една или друга форма. Това си личи в случващото се в газа, а сега ще го видим и в нефта. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ енергийният експерт Васко Начев. Според Начев всяка европейска държава ще се опита да бъде […]