Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Сезонът започна, чужденците ги няма (ВИДЕО)

Кой се съобразява с повелите от най-високо ниво и прекарва отпуската си по родните курорти? Предимно млади българи, показват данните на Дойче веле.

А чужденците никакви ги няма. Това се посочва в репортаж на Александър Детев от “Градина”.

В Германия в магазините трябва да си с маска. Тук не е така, с изключение на летището. Направи ми впечатление, че хората се забавляват в баровете по плажа един до друг, такова нещо в Германия не можем да си представим”, казва Фабиан, докато седим на почти празния плаж “Градина”.

В нощните заведения има клиенти, но със сигурност броят им не може да се сравнява с големите откривания на сезона, типични за края на юни. Барманът в едно от най-големите заведения на плажа казва, че спазват стриктно мерките.

Вечер допускаме около бара само клиенти с резервации, разредили сме масите и не работим с пълен капацитет”.

Но има и други наблюдения.

Нашите клиенти са над нещата, дезинфекцират се с по 50 шота”, отговаря на въпроса ми дали не се получава прекалено струпване служителка в съседно заведение.

Според Фабиан и сред германците има проблеми със самодисциплината, но те спазват чинно всички правила.

Фабиан е един от малкото чужденци, избрали да дойдат да почиват в България в условията на пандемията. Той е тук заради своята половинка, която е българка. Много от приятелите му са били на Слънчев бряг и на Златните пясъци. Но не и тази година.

“Повечето ще останат в Германия и ще отидат на почивка там. Темата коронавирус продължава да ни тревожи”.

Младите отиват на море, семействата се страхуват Павлин държи няколко вили в района. Той казва, че част от колегите му, които разчитат на туристи от чужбина, все още не са отворили.

При нас идват основно българи. Но след информацията за болен човек на “Градина” се стигна до отлив. Сезонът започва видимо по-слабо в сравнение с миналата година”. Павлин споделя, че сега летните курорти се посещават основно от младежи. Семействата с деца масово отменят резервациите си, особено след появилата се информация за потвърден случай на Ковид-19 в района. “Нивото на хлор в басейна е завишено”, казва Павлин по отношение на наложените мерки.

“Сложили сме дезинфектанти, камериерките дезинфекцират шезлонгите. Раздалечили сме ги. Маските бяха задължителни, но това отпадна.”

На въпроса как са определили кои мерки ще продължат да важат и дали имат ясни разписания и указания от властите, Павлин отговаря:

“По-скоро импровизираме. Уж има предписания от РЗИ, ние ги следваме, но като цяло всеки сам си определя как работи”. Има спад, но има и оптимизъм “Докрая на месеца има някакви мерки, които трябва да се спазват – отстояние на маси, дезинфектанти на входовете”, разказва Габриела, управителка на ресторант.

Все още няма чужденци, но, честно казано, не се притеснявам за сезона”, допълва тя.

Съвсем не всички обаче са отворили.

Миналата година заведенията започнаха да работят още в началото на юни. Сега това го няма”, разказва Павлин.

Последните два уикенда са първите, в които по курортите се забелязва леко раздвижване. Засега той успява да задържи персонала си, но не може да каже същото за свои колеги.

“Живея в Черноморец. Там дори магазинчетата за сувенири не работят. Няма почти никой”. Скептичен е по отношение на думите на министърката на туризма Николина Ангелкова, че летният сезон може да продължи докрая на октомври. “Няма кой да отиде на море през октомври, всичко приключва най-късно в средата на септември”, категоричен е той.

https://www.youtube.com/watch?v=h3Y3IfT-2lw
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Летище „София“ отмени полети заради атаката на Иран

Израел затвори за полети въздушното си пространство

Бенямин Нетаняху: Израел е подготвен за директна атака от Техеран (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израел е подготвен за директна атака от страна на...

Антон Хекимян: В Столичната община е пълен хаос

Антон Хекимян е общински съветник на ГЕРБ в Столичния...

Иван Гешев вижда връзка между акцията в Митниците и смяната на главсека на МВР (ВИДЕО)

Разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img