Сенатът на САЩ утвърди Бил Нелсън за директор на NASA

Екип News24sofia.eu
Прочитания 2832
0 0
Снимка: EPA/БГНЕС

Сенатът на САЩ единодушно утвърди Бил Нелсън като директор на Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (NASA).

Кандидатурата на Нелсън беше предложена от президента Джо Байдън, напомнят от NASA.

До януари 2021 г. начело на космическата агенция беше Джим Брайденстин.

За мен номинирането ми от президента и гласуването в Сената е голяма чест. Ще се постарая да заслужа това доверие. Напред и нагоре!“ – заяви 14-ият директор на NASA.

Щастлив съм да приветствам Бил в семейството на NASA„, заяви изпълняващият длъжността директор на космическата агенция Стив Джързик.

Това беше невероятна година за NASA и нашите партньори, и нямам търпение да работим заедно с Бил и с администрацията на Байдън-Харис, да надграждаме невероятния импулс, който постигнахме досега. Беше чест да служа като изпълняващ длъжността администратор, но именно работещите в NASA правят агенцията единствена по рода си. Благодаря ви за всичко, което правите за успеха на епохалните мисии на NASA.“ – каза той в заключение.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Значителен скок на атаките в Афганистан от началото на годината

С близо 37% са се увеличили нападенията на талибаните в Афганистан през първото тримесечие на годината спрямо същия период на 2020 г., съобщава ДПА.\ Това става ясно от доклад на специалния главен инспектор на САЩ за възстановяването в Афганистан (SIGAR) В него се отбелязва и че жертвите сред афганистанските сили […]