Реклама

https://www.gerb.bg/bg

СДС: Кабинет с Даниел Митов начело ще има ясна евроатлантическа ориентация

Снимка: БГНЕС

Коалицията ГЕРБ-СДС предлага правителство с евроатлантическа ориентация, редно ДБ да се запознае с предложението преди да вземе решение.

Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR председателят на СДС-София и общински съветник д-р Антон Койчев.

Както вече Информационна агенция News24sofia.eu съобщи, че по-рано днес министър-председателят в оставка Бойко Борисов обяви имената на министрите, които влизат в проектоправителството на ГЕРБ, сред които е и лидерът на СДС Румен Христов.

Tова е признание за нашето участие в коалицията и приноса, който имаме в този резултат. Мотивите са, че кандидат-премиерът Митов и Румен Христов са с ясна евроатлантическа ориентация и биографично натрупване в тази насока, – заяви Койчев.

Той напомни, че Румен Христов активно е участвал във формирането на политики за приемането на България в НАТО.

Политиката е изкуство на възможното. Анонсирайки личностите в кабинета, не само на Христов, но и на Митов като премиер, това е една изключително силна заявка. Митов е човек със солидно изградена биография. Те ще бъдат поставени под изпитание, никой не може да отрече, че той е качествен човек с безупречна репутация. – посочи събеседникът.

Въпреки силната заявка, новите партии в 45-ото Народно събрание отказаха да подкрепят кабинета „Митов“, а съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов заяви, че ГЕРБ остават в изолация.

Редно е ген. Атанасов да изслуша какво се предлага. Крайно време е да осъзнаят, че не протестират на улицата, а са вътре в парламента и трябва да носят отговорност за своите решения. Когато спрат да се движат само от негативни чувства, тогава ще прозрат, че нещата не са точно такива, каквито са изглеждали. – отбеляза председателят на СДС-София.

По думите му, в България в момента е настъпило безвремие, а на „Има такъв народ“ (ИТН) предстои трудната задача да сглоби работещо правителство с управленски екипи и идеи. Той допълни, че има „известни съмнения“, тъй като първоначалните сигнали, които дават от ИТН, са доста разнопосочни.

Притеснява ме натрапчивата фиксация върху личността на премиера и опитите на всяка цена той да бъде дискредитиран, а в някои случаи дори унижен. Контрапродуктивен е този подход. Дойде времето, когато те (ИТН, бел. ред.) да представят политики. В интерес на страната е те да бъдат на висотата на техните изисквания, но аз имам съмнения, че те ще могат да го направят. Дано да ме опровергаят. – изтъкна д-р Койчев.

България не се нуждае от революционна промяна, а по-скоро от еволюционна промяна – от приемственост на добрите политики, от коригиране на слабостите, а ние винаги сме признавали, че имаме слабости, увери гостът.

Той е на мнение, че коалициите на базата на обща омраза и общ враг бързо се разпадат, тъй като те нямат обединяващ елемент.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Осъдиха на доживотен затвор мъж от Шуменско, убил приятелката си

Деянието е извършено в условията на домашно насилие

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи...

Лейбъристите във Великобритания искат национализиране на железопътната мрежа

Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи днес планове за ренационализиране...

ГЕРБ искат оставка на зам.-кметове на София и шефа на ОП „Гробищни паркове“

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките...

Общо 30 хил. деца посещават ясла към 2023 г.

Общо 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Обвинение за рекет очаква оздравяването на Динко

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица. Г.В., С.К....

Прокуратурата разследва побой над непълнолетен в Перник

На пострадалият е причинена средна телесна повреда

КНДР и Иран обсъждат сътрудничество и оръжейни програми

Такива спекулации породи странното посещение

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за общо управление след изборите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img