Реклама

https://www.gerb.bg/bg

САЩ са арестували през март рекордни 210 000 мигранти на южната граница

Граничните власти на САЩ са арестували през март 210 000 мигранти, опитващи се да пресекат нелегално границата с Мексико. Това е връх от две десетилетия и подчертава предизвикателствата през следващите месеци за президента на САЩ Джо Байдън, съобщи „Ройтерс“.

Общото за март увеличение е с 24% спрямо същия месец година по-рано, когато са били задържани 169 000 мигранти. Хиляди непридружени деца са оставали в граничните патрулни станции в продължение на дни, докато чакат настаняване в препълнените лагери.

Байдън, демократ, който встъпи в длъжност през януари 2021 г., обеща да промени коренно политиката на своя републикански предшественик, бившия президент Доналд Тръмп, но се бори с голям брой опити за преминаване.

Републиканците, които се надяват да получат контрол над Конгреса на САЩ на междинните избори на 8 ноември, казват, че отмяната на политиките от ерата на Тръмп на Байдън е насърчила повече нелегална имиграция.

Служители на Байдън предупредиха, че миграцията може да нарасне допълнително, след като здравните служители на САЩ казаха, че ще сложат край на COVID-19 ограниченията.

Докато повече от половината от мигрантите през последните месеци, са от традиционни страни като Мексико, Гватемала, Хондурас и Салвадор, все повече хора пристигат от по-отдалечени места, сред които Украйна и Русия.

Американските служители се подготвят за до 18 000 нелегални на ден през следващите седмици, но и за по-малки увеличения.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Габриела Наплатанова застава временно начело на СЕМ

Съветът за електорнни медии (СЕМ) си избра временен предесател, съобщава...

Иран осъди на смърт известен рапър

Иран осъди на смърт известен ирански рапър за подкрепа...

Росен Желязков падна със 129 гласа (ВИДЕО)

Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков падна от...

ВМЗ – Сопот отчете рекордни приходи за 2023 г.

Печалбата на оръжейната компания е 828 млн. лв

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нинова: И Главчев ли иска да пътува?

Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен...

Тайван пита САЩ как да използа новата военна помощ

Тайванската армия ще обсъди със Съединените щати как да...

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

Сегашната сглобка се осъществява невъзможна след изборите на 9...

Скандално в News24sofia.eu! Бойко Рашков нападна журналистът Николай Караколев (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=A076ow3cyKI Бившият вътрешен министър Бойко Рашков очевидно е кълбо от...

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img