Реклама

https://www.gerb.bg/bg

САЩ отново искат небето на Пакистан за операции срещу Афганистан

Администрацията на американския президент Джо Байдън очаква скоро да постигне споразумение относно използването на пакистанското въздушно пространство за военни и разузнавателни операции в Афганистан. Това съобщи в петък CNN, позовавайки се на източници.

Според тях представители на администрацията са споделили плановете си в петък на закрито заседание с американските депутати.

Източници на CNN отбелязват, че пакистанските власти настояват за сключване на меморандум за разбирателство със САЩ, въз основа на който Вашингтон, в замяна на достъп до въздушното пространство, ще подкрепи пакистанското ръководство в борбата с терористите и ще помогне в отношенията с Индия. Преговорите продължават и условията на сделката може да се променят.

CNN отбелязва, че американските сили сега използват пакистанското въздушно пространство за разузнаване в съседен Афганистан. Липсата на официално споразумение обаче може да доведе до това пакистанските власти да прекратят тази практика.

В Афганистан остават още 363 американски граждани, от които 176 разчитат на евакуация. CNN подчертава, че в тази връзка достъпът до пакистанското въздушно пространство е от голямо значение за американското ръководство.

Радикалното движение на талибаните започна мащабна операция за установяване на контрол над Афганистан след обявяването на Съединените щати през пролетта за намерението си да изтеглят силите си от ислямската република. На 15 август талибаните влязоха в Кабул без бой, докато афганистанският президент Ашраф Гани избяга в чужбина.

Американските войски напълно напуснаха Афганистан до началото на септември, слагайки край на тяхното почти 20-годишно присъствие там.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Соломоновите острови на кръстопът между Китай и САЩ

Соломоновите острови са в очакване за сформирането на правителство,...

ФБР припомня колко опасен е TikTok

Докато Сенатът на САЩ се готви да одобри забраната...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

ЕДИНСТВЕНО В News24sofia.eu! При спецакция в София: Хванаха дилъри и клиенти с дрога в известна столична дискотека (ВИДЕО)

Дилърите били заловени с кокаин, марихуана, екстази и амфетамини. В ареста попаднали и техни клиенти, научи още News24sofia.eu

205 случая на коклюш от началото на годината (СНИМКИ/ВИДЕО)

От началото на годината са регистрирани 205 случая на...

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img