Реклама

https://www.gerb.bg/bg

САЩ няма да обсъждат с Русия ограничения за разполагането на американски войски

Снимка: ЕПА/News24sofia.eu

Съединените щати и съюзниците им са готови да обсъдят на преговорите с Русия възможността за ограничения на реципрочен принцип при провеждането на учения и разполагането на ракети по източния фланг на НАТО. САЩ обаче няма да обсъждат поисканите от Москва ограничения за разполагане на американски войски в региона, заяви високопоставен представител от администрацията на президента Джо Байдън, цитиран от VoA. По-рано NBC News разпространи информация, че Вашингтон има готовност да обсъди и тази тема при условия на реципрочност – отстъпки да направят и двете страни.

От своя страна държавният секретар Антъни Блинкън коментира пред ABC News, че не очаква съществен напредък на преговорите с Русия през идната седмица.

По думите му, много трудно може да има реален напредък, „докато продължава ескалацията, докато Русия държи пистолет до слепоочието на Украйна“. Той напомни, че над 100 000 военни са струпани по украинската граница.

Започващите преговори в Женева, след които са предвидени заседания в Брюксел и Виена, целят предотвратяване на военна ескалация в Донбас и нахлуване на руски сили в Украйна. На фона на струпването на военни и бойна техника руският президент Владимир Путин поиска НАТО да не се разширява на изток и Алиансът да даде едностранни гаранции за сигурността на Русия. Тези искания бяха определени като недопустими от САЩ и от НАТО.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ВМЗ – Сопот отчете рекордни приходи за 2023 г.

Печалбата на оръжейната компания е 828 млн. лв

ГДБОП хвана мъж, преправял и разпространявал пневматични оръжия (СНИМКИ)

ГДБОП залови 44-годишен мъж, който се занимавал с преправяне...

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зеленски е на фронта в Донецка област (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта на Донецка област...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

Борисов честити на „Възраждане“ сглобката с ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов обяви...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img