Самолет е в готовност да прибере от Украйна дипломатите ни и семействата им

София няма да изпраща войници

Views 17308
0 0

Самолет е в готовност да прибере от Украйна дипломатите ни и семействата им, съобщи News.bg.

Проведе се извънредно заседание на парламента заради кризата НАТО – Русия. Депутатите изслушаха премиера Кирил Петков заедно с министърът на отбраната Стефан Янев и министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и шефовете на служби.

Страната ни призовава до последния възможен момент да се подхожда дипломатично и да не се нагнетява допълнително напрежението, а чрез диалог да се търси консенсус.

НАТО няма да разполага чужди сили на българска територия, а това, което е необходимо да бъде взето като мерки, ще се направи от български военни. Един батальон ще бъде допълнително трениран, за да може да поеме този ангажимент.

На този етап българските дипломати и техните семейства в Украйна няма да бъдат прибирани в България, но ако се наложи, това ще стане със самолет, който е в готовност, уточни премиерът Кирил Петков.

България няма да изпраща войници, ако се стигне до ескалация на напрежението на украинската граница.

Около два часа и половина депутатите заедно с министрите и шефовете на службите обсъждаха на закрито заседание позицията ни, защото част от информацията е била конфиденциална. Според външния министър Теодора Генчовска, НАТО има достатъчно сили на терен след окупирането на Крим през 2014 година.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Проф. Чуков: Българската армия е на 67-мо място по боеспособност в света

Кризата в Украйна беше създадена от Русия и до момента – добре управлявана от Русия. Това заяви в bTV Новините експертът по Близкия изток проф. Владимир Чуков. По думите му в момента Москва е големият печеливш от темата. „Има три пласта – първият е, че Русия накара светът да говори […]