САМО В NEWS24sofia.eu! Президентът Румен Радев привика всички служебни министри в президентството, но крият срещата от медиите (ОБНОВЕНА)

Водят се разговори за второто служебно правителство

Прочитания 172436
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов

Този следобед държавният глава Румен Радев осъществява поредица от срещи с почти всички министри от служебното правителство.

Това съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Срещите не са официално обявени за преставителите на медиите, но през нея минаха вече екоминистърът Асен Личев, образователният министър Денков, регионалният Виолета Комитова, енергийният Андрей Живков, културният Велислав Минеков, военният Панайотов и външният Светлан Стоев.

Нито един от тях не коментира по същество срещата, както и дали ще бъде служебен министър и на 17 септември.

Темата не е ясна, но най-вероятно става въпрос за възловото решение за състава на следващото, второ за тази година, служебно правителство, което Румен Радев трябва да сформира в четвъртък. Самият той тази сутрин отказа да отговори на журналистически въпроси ще има ли ремонт на кабинета, кои министри смята да запази, които да остави, а и кои са се съгласили.

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов излезе в недобро настроение от президентството и заяви, че бил по работа при президента. Имах разговори вътре, които протекоха успешно, каза обаче той в отговор на въпрос на Информационна агенция News24sofia.eu.

Той бе лаконичен и каза само на многократните ни въпроси дали ще остане служебен министър и в новия кабинет на Румен Радев: „Ще видим.“

Както вече News24sofia.eu писа, че Панайотов не е бил сутринта на военна комисия, заради „здравословни проблеми“.

Вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Петканов също бе лаконичен и заяви само, че в следващите дни всичко ще е ясно. Отказа да даде повече информация и да отговори на въпросите.

Земеделският министър Христо Бозуков заяви, че утре медиите щели да разберат дали остава министър в новия кабинет на президента Румен Радев или не.

Той уточни, че не се е виждал с президента, а с други хора в президентството.

Служебният външен министър Светлан Стоев също като колегата си Христо Бозуков заяви, че не се е видял в президентството с държавния глава Румен Радев, попълнил декларация. На въпрос на News24sofia.eu за напускане ли е била тази декларация, Стоев заяви: „Да, как познахте?“ И той уточни, че е бил в администрацията на президенството.

Стои голямата въпросителна – дали министрите Кирил Петков и Асен Василев ще останат в управленския екип или ще поемат по свой политически път.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радев настоя и пред строителите парите за пътища да са на светло и по закон

Независимо кой управлява, държавата носи отговорност за положения труд от работниците и трябва да се търсят решения. Това е заявил Румен Радев на среща с представители на пътно-строителните фирми, която се проведе днес по обяд. От президентството съобщават за изводите, които държавният глава прави, и че на срещата е присъствал […]