Съдът отложи гледането на мерките на задържаните у нас за атентата в Истанбул

Екип на News24sofia.eu
Views 1533
0 0

Прокуратурата представи десет тома нови доказателства срещу задържаните у нас за атентата с 6 жертви и 81 ранени в центъра на Истанбул от 13 ноември. Папките бяха внесени в Апелативния съд в София минути преди заседанието, на което трябваше да се реши дали четиримата мъже, заподозрени като съпричастни с инцидента, да останат в ареста, съобщи Нова телевизия.

По тази причина заседанието да бъде отложено за следващата седмица – за да могат всички да се запознаят с новите доказателства.

Миналата събота Софийският градски съд остави в ареста задържаните, въпреки твърденията, че няма никакви доказателства да са съпричастни към атентата сириецът Амран Абдулрами, молдовците Иван Калак и Леонид Аксакал и Петър Топал, който е с двойно гражданство – българско и молдовско.

Връзката им с взрива в Истанбул бил само мобилен телефон, чрез който Абдулрами осъществил връзка с предполагаем участник в атентата.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Прободоха мъж с нож при скандал в Гоце Делчев

Прободоха с нож мъж в Гоце Делчев. Инцидентът е станал късно снощи, съобщава Нова телевизия. Между пострадалия и нападателя възникнал скандал, който се превърнал във физическа саморазправа. Нападателят извадил нож и нанесъл няколко прободни рани на опонента си в областта на корема и гърдите. Пострадалият бил откаран в спешния медицински център в […]