Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Сачева не очаква трусове на безработицата в следващите месеци

Деница Сачева, снимка: БГНЕС

В следващите месеци не очаквам трусове по отношение на безработицата. Но има и редица фактори, които могат да повлияят върху нея. Ако има нови нива на покачваща се безработица, те са очаквани в края на годината„.

Toва заяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

По думите ѝ се планира удължаване на мярката 60:40 с още три месеца с опция до края на година. В такъв случай тя ще има нужда от нов дизайн и ще бъдат регистрирани и безработни лица, като работодателите ще могат да ги наемат.интериорен дизайн

Готови сме и да предложим по-силен секторен акцент за секторите със сериозни икономически последици. Секторът на автобусните превози ще бъде в режим на помощ 80 към 20, защото е ключов, подчерта социалният министър.

Сачева поясни, че през последните повече от две седмици тенденцията повече хора да намират работа, отколкото да губят работа е устойчива, а в последните десет дни са се върнали нивата на регистрация на безработни ежедневно отпреди извънредното положение.

По оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ предвиждаме 160 млн. лева да бъдат насочени към наемане на хора, регистрирани в бюрата по труда и да могат те да получават възнаграждение по линия на програмата в размер на една работна заплата и осигуровките към нея„, изтъкна още тя.

Министърът беше категорична, че в закона за социалните услуги няма никакви заплахи за българските граждани, „а обхватът му е толкова широк, че концентрацията върху темата, че „държавата ще отнема деца“, започва да прилича повече на пропаганда, отколкото на желание действително да се решават проблеми„.

Сачева отбеляза, че по темата за семейната политика подкрепя широк политически дебат. Според нея по отношение на Кодекса за социална закрила, трябва да се преосмили политиката за социално подпомагане за хора с увреждания.

За вторите пенсии министър Сачева заяви, че след септември МТСП ще излезе с конкретни предложения за фазите на изплащане на втория стълб и за корекции, свързани с индивидуалните коефициенти.

Въпреки че данните показват трудности заради кризата, няма причина да се притесняваме за сигурността на пенсионната система. Над 3 млрд. лева от Сребърния фонд се намират в Българската народна банка. Няма нужда да генерираме допълнителни притеснения на този етап„, допълни тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Венецуела връща в страната Агенцията за правата на човека на ООН

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че е...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Кремъл: Изземването на замразени руски активи би създало опасен прецедент

Всяко действие на Съединените щати за изземване на замразени...

Северна Корея изстреля балистични ракети край източното си крайбрежие

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към морето край източното...

Украински млекопреработватели удвояват износа си за България

Украинската асоциация на млекопреработвателите предвижда да увеличи двойно износа...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img