Сачева: Най-отговорната позиция е да се завърши мандата

Views 286
0 0

Правителството трябва да довърши мандата си с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети.

Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БГНЕС.

По думите й няма нови варианти, които са били или могат да бъдат обсъждани.

Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно.

Според Сачева най-отговорната позиция е да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички мерки, които са били обсъдени вчера, защото иначе не биха могли да влезат в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност.

Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала, коментира Сачева.

Тя изтъкна, че ключово важни са и актуализацията на Бюджета за 2020 г., както и приеманено на Бюджета за 2021 г.

Само така при изпълнение на тези задачи може да се счита, че правителството е постъпило отговорно спрямо всички, завършило е основните и най-важни задачи, и бихме могли да говорим за това да се върви към избори, подчерта още Сачева.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ревизоро отсече: Не се горят радиоактивни отпадъци у нас

У нас не се горят радиоактивни отпадъци. Това заяви по време на брифинг министърът на околната среда и водите Емил Димитров, цитиран от Нова телевизия. Той даде даде изявление в Бургас по повод информация за внос на отпадъци във Варна от Англия. У нас може да се горят 50% наши […]