Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Събев: Раздали сме над 100 милиона лева субсидии, а още има селища без транспорт

Раздали сме над 100 милиона лева субсидии и въпреки това има населени места без транспорт. Това не е нормално.“ Това заяви транспортният министър Николай Събев по време на посещение в Русе. Той изрази готовност да се дадат субсидии на превозвачите за да няма дублиране на линии и селища без транспорт.

Ние сме отговорно правителство и няма да се поддадем на шантаж. Срещу нас ако седнат отговорни предприемачи, ние ще седнем и ще обсъдим нещата. С хора, които не искат да преговаряме и просто не знаят какво искат да направят, няма да нужда да преговаряме.“, каза министърът.

Събев заяви, че финансовият министър обсъжда антиинфлационен пакет от мерки. Очакваме пакет от МФ, който да бъде разгледан от правителството, добави той.

Министърът коментира и темата за летището в Русе. Русе да има летище е мой личен ангажимент и работя усилено по въпроса. Вече са преведни пари по сметката на обшината. Само, че за да започнат да се използват, трябва да има нотификация от ЕК, че това не е държавна помощ. За да се случи това, някой трябва да седне и да попълни формуляри и да ги изпрати до комисията. От декември е извършен превода, но формулярите не са изпратени. Обсъждали сме с кмета на как да ускорим процеса, добави Събев. Той заяви, че има конфликт с общинския съвет на града, който спъва процеса. Министърът подчерта обаче, че е друг въпроса колко рентабилно ще бъде летището.

Николай Събев засегна и темата за фериботната връзка с Румъния. Той заяви, че страната ни има нужда от нея, за да се облекчи трафика към северната ни съседка. Министърът добави, че има договорка за изграждането на още мостове над река Дунав, където има и фериботна връзка с Румъния.

Наясно сме, че това отнема време, за това бързаме да стартираме.„, допълни Събев.

Министърът съобщи, че се работи и по възможността за създаване на скоростна жп линия Букурещ-Русе-София Атина. Той добави, че ще бъде модернизирана и железопътната връзка между Русе и Варна.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

Мая Манолова и Ваня Григорова отрязаха Левицата

Левицата се явява във формат на коалиция

ЕС изолира със санкции фабриката за дронове на Иран

Европейският съюз ще предприема допълнителни санкции срещу Иран. Това...

Британските консерватори отстраниха депутат за злоупотреби със средства

Това е пореден удар за закъсалата Консервативна партия

Диалогът Главчев-Радев остава без резултат, засега (СНИМКИ)

Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img