Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Събев обеща, че няма да допусне прекъсване на превозите

Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо те (превозвачите – бел. ред.) искат оставки, като последните три месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работило в автобусния транспорт, е сгрешен,“ заяви министърът на транспорта Николай Събев по БНР.

Припомняме, че в четвъртък представители на превозвачите напуснаха срещата с премиера Кирил Петков с мотива, че държавата не е негова собственост, а след скандала бе разпространен запис от срещата. От Министерския съвет коментираха, че за да направи някой запис от работна среща, значи е търсен конфликт.

Чрез публикация във „Фейсбук,“ министърът на транспорта заяви: „В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на „държавна хранилка“ приключи„, написа Събев вчера.

Пред бТВ тази сутрин той участва в пряко включване след Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Той каза, че държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и на субсидиране. Според него Милтенова представлява част от фирмите, които „нямат интерес държавата да има национална транспортна схема.“ Той предупреди, че в лицето на министерството превозвачите могат да имат „гарант за равни условия на пазара“, заяви Николай Събев. Той изрази съмнения в легитимността на Магдалена Милтенова и се закани да покани на преговори „легитимни превозвачи“

Относно заявката за пълна транспортна блокада на страната на 18 май Събев заяви, че Министерство на транспорта няма да допусне прекъсване на превозите.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БСП вадят на светло договора с Боташ (ВИДЕО)

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора с...

Русия обвини СС на ООН в лицемерно осъждане на Иран

Припомни атаката срещу посолството в Дамаск

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Атанас Запрянов: България не е застрашена от конфликта Израел-Иран

Израелският удар в Иран е бил ограничен по военна...

Реката в руския Курган достига критични нива

Нивото на водата в река Тобол близо до руския...

Зеленски предупреждава за руска офанзива тази пролет

Руските войски ще се опитат да засилят щурмовите и...

Димитър Главчев коментира с посланика на САЩ съвместните енергийни проекти

България и Съединените американски щати имат ползотворно сътрудничество в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img