С предупредителните протоколи се спекулира, убеждава Рашков

Прочитания 14911
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Emrah Doğru

Дали аз ще бъда скоро министър или няма да бъде министър скоро е еднакво относим въпрос и към господин Манев – дали ще бъде депутат скоро или няма да бъде„.

Така отговори служебният вътрешен министър Бойко Рашков на депутата от ГЕРБ Маноил Манев в лека словесна схватка в парламентарна зала. От една страна се оказа, че Маноил Манев зададе от парламентарната трибуна незададен предварително въпрос, но Бойко Рашков настоя да отговори и на този незададен въпрос и без това идва на изслушване два пъти в парламента тази седмица. От друга страна в „незададения въпрос“ Манев поиска отговор, тъй като Рашков така или иначе скоро той нямало да бъде министър.

Темата и на зададения и на незададения въпрос е действията на МВР по време на предизборната кампания и данни за образуване на досъдебни производства за купуване на гласове, съответно и предупредителните протоколи, за които от ГЕРБ пищят, че се използват за тормоз на техни активисти.

Рашков обясни, че двама бивши министри на вътрешните работи знаят, че при налични данни по отношение на един човек, който се подготвя да въздейства върху друг човек, органите на МВР могат да предупреждават с протокол онзи, който се подготвя да извърши престъпление.

Такива са действия на служителите на МВР, които са изпълнили задължението си по закон. Рашков няма как да знае дали има случаи, в които да няма връчен предупредителен протокол.

И на мен ми направи впечатление, че се спекулира с тази тема и както се твърдеше, че МВР е карало хората да подписват декларации. Ние такива документи като декларации не представяме за подписи„, каза Рашков.

Бойко Рашков изказа и разочарование от „арогантното поведение“ на народен представител, визирайки Маноил Манев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

19-годишен вилня на паркинг и потроши полицейски патрулки

Той е ударил и полицай