С декларация ИТН отчете 6 приоритета и 6 пресечни точки

Очакват подкрепа за кабинет по тези шест точки

Views 21930
0 0

След проведените срещи на „Има такъв народ“ с ДБ, ИСБНИ и БСП постигнахме в редица сектори пълно разбирателство, покриване и сходство в реализиране на целите. Това заяви депутатът от ИТН Филип Станев от трибуната на Народното събрание.

По думите му след свикването на Народното събрание „Има такъв народ“ са предприели всички действия по представяне на приоритети и политики с потенциални партньори и партии. Направили срещи с ДБ, ИСБНИ и БСП по сектори, предварително заявени и пожелани от тях.

Пълно съгласие между ИТН, ДБ и ИСБНИ и БСП има в следни политики:

  1. Правосъдие – премахване на специализираните прокуратура и съдилища, прекратяване правомощията на главния прокурор, реформа в прокуратурата.
  2. Икономика – данъчни стимули за малки и средни предприятия, премахване на бариерите за правене на бизнес и постигане на съвместна дигитална среда, изграждане на икономика на данните и отворените финанси, създаване на регионални икономически зони, използване на зелени технологии за кръгова икономика, стремеж за намаляване на бюджетния дефицит, въвеждане на програмно бюджетиране, изсветляване дейността на ББР.
  3. Здравеопазване – реформа на модела на здравеопазване, създаване на електронно здравеопазване, създаване на ефективно работеща доболнична помощ, спешни мерки за промяна в правилата на работата на НЗОК, създаване на ефективна национална система за спешна помощ, спешни мерки за преодоляване на четвърта ковид вълна
  4. Социална политика – преизчисляване на пенсиите, социална подкрепа към възрастните граждани, семействата и родителите с трето дете.
  5. Образование – запазване и доразвиване на експертния потенциал на институциите, учредяване на стипендии за студентите от малцинствата и други.
  6. Земеделие – реформиране на поземлените отношения, осигуряване на браншовите организации за вземане на решения относно политиките в сектор „Земеделие“, преструктуриране на държавните горски предприятия, стимулиране биоразнообразието.

Моля да приемете одобрените приоритети за основа на политиката както на ПГ на ИТН и така от предложения състав на Министерски съвет. Неведнъж сме излагали пред вас, че ИТН е последователен проект, който цели изчегъртване на корупционния модел на управление през последните 12 години, подчерта Филип Станев.

Ако считате, че целите са общи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав на Министерски съвет, обърна се Станев към депутатите.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Стефан Янев призова партиите да информират гражданите как се избират министри и кабинет

Осезаемо е усещането, че вече политическите процеси не протичат в обичайната си демократична логика относно общия политически проект и последната му финална права по сформиране на бъдещ работен кабинет. Това заяви преди заседанието на правителството служебният премиер Стефан Янев. Той е категоричен, че гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроси – кой

Read More »