С 6 лева по-висок праг на бедност през 2021 г. предлага държавата

Прочитания 5211
0 0

Предлага се за 2021 г. прагът на бедността да бъде 369 лв., или с 6 лева повече, отколкото е в момента. Това стана ясно по време на днешното обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество за промяна на начина на определяне на линията на бедността и размера ѝ за следващата година.

Предложението е социалният министър да предлага еднолично този размер, като той трябва да е съобразен с възможностите на бюджета, но и да не е по-нисък от размера от предходната година.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно и че ресторантьорите са поискали ДДС върху храната за вкъщи също да се облага с 9%, както е при ресторантьорските и кетъринговите услуги.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димо Димов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лютви Местан правил неверни внушения, че съдът в Кърджали протака делото

След постъпване на обвинителния акт в Окръжен съд – Кърджали и образуване на делото, от определения съдия-докладчик за разглеждането му са изпълнени всички дължими и изчерпателно изброени процесуални действия, съгласно Глава деветнадесета „Предаване на съд и подготвителни действия за разглеждане на делото в съдебно заседание“ от Наказателно-процесуалния кодекс. Изцяло невярно е позоваването […]