С 12% по-скъп ще бъде газът през ноември, според Булгаргаз

Екип на News24sofia.eu
Views 2793
0 0

Прогнозната цена на природния газ за ноември 2022 г., образувана в съответствие с чл. 17 от Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ, е 278,83 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или 142.56 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ, съобщиха от „Булгаргаз“.

Увеличението е с 30,87 или 12.45% спрямо цената на газа за октомври, която беше 247,96 лв./MWh

Прогнозната цена за ноември е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 12 септември 2022 г. За сравнение, към днешна дата цените на европейските газови пазари за доставка през ноември са около 205 EUR/MWh.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за ноември 2022 г. ще бъде депозирано в КЕВР на 1 ноември 2022 г., отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31 октомври 2022 г.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

След голямото наводнение в община Карлово е важно да обърнем внимание на застраховки “Имyщecтвo"

Г-н Цветомир Панагюрски как ще коментирате ситуацията с домовете на хората в община Карлово? Тежка, много тежка ситуация, голяма част от хората няма къде да живеят или живеят при близки и роднини, защото домовете им са пострадали много сериозно. По предварителни данни щетите се оценяват на близо 60 милиона лева. […]