Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Руските военни настояват, че изучаването на прилепи и диви птици в Харков е заплаха

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Секретен научен проект за изследване на начина, по който прилепите предават болести на хората, е бил осъществен в лаборатория в Харков, а самият проект е бил под контрола на САЩ.

Говорителят на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков изрично включи темата в редовния си сутрешен брифинг.

За втори пореден ден руската армия не съобщава за напредване на територията на Украйна, а само отчита унищожената украинска техника. Също така не се дава информация за броя на загиналите и ранените. Руските въоръжени сили докладват за унищожени 181 самолета и хеликоптера и 172 безпилотни летателни апарата, 170 зенитно-ракетни системи, 1379 танка и други бойни бронирани машини, 133 ракетни установки, 514 единици полева артилерия и минохвъргачки, както и 1168 единици специална военна техника от началото на военната операция.

По темата за лабораториите Конашенков обяснява, че Министерство на отбраната проучва още получени от служители на украински лаборатории документи за изпълнението на военни и биологични програми от САЩ и техните съюзници от НАТО в Украйна.

Според него руски експерти от Силите за радиационна, химическа и биологическа защита са проучили оригинални документи, разкриващи подробности за изпълнението от САЩ в Украйна на секретен проект за проучване на начините за предаване на болести на хора чрез прилепи в лаборатория в Харков. От думите на генерала не става ясно точно обаче по какъв начин научните занимания представляват военна опасност и заплаха за Русия, особено на фона на пандемията, която преживя света н последните две години, при която една от версиите за произхода на COVID-19 беше именно зооноза.

Бих искал да подчертая, че според документите тези изследвания са провеждани в Харков системно и под прякото ръководство на американски специалисти в продължение на много години„, казва Конашенков.

Специално в харковския институт по ветеринарна медицина изследването е било за това как дивите птици могат да пренасят високопатогенната инфлуенца по птиците (птичи грип), като са били оценявани условията, при които процесите на предаване могат да станат неконтролируеми, да причинят икономически щети и да създадат рискове за продоволствената сигурност„, добавя генералът.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Грузинският премиер възмути Киев, новият закон спасявал страната му от украинизация

Министерството на външните работи на Украйна изрази в четвъртък...

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд. долара за Украйна

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд....

САЩ отричат участие в офанзивни операции и не коментират атаката на Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън многократно отказа да...

Радев настоя за по-бърза модернизация на армията

Президентът Румен Радев и италианският му колега Серджо Матарела...

Дубай се съвзема след потопа

Спешните служби се опитват да разчистят задръстените пътища и...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Иран съжалява за санкциите на ЕС – трябвало да са срещу Израел

Санкциите на Европейския съюз, обявени след нападението на Иран...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img