Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Русия в ООН: САЩ заблуждават света за причините за глобалното напрежение

Снимка: архив ЕПА/News24sofia.eu

Западните страни, в опитите си да убедят, че Русия уж подготвя инвазия в Украйна в близко бъдеще, не предоставят никакви доказателства в подкрепа на обвиненията си. Това заяви в понеделник Василий Небензя, постоянен представител на Руската федерация в ООН, съобщава ТАСС.

Военните действия на Русия срещу Украйна, които, както те (западните страни) убеждават всички, са само въпрос на седмици, ако не и дни. В същото време не се предоставят никакви доказателства в подкрепа на такива сериозни обвинения„.

По думите му, действията на Запада водят до факта, че Украйна се самоунищожава, Русия няма нищо общо с това. САЩ изглежда са готови да пожертват Украйна за своите геополитически интереси. САЩ и НАТО се опитват да сведат обсъждането на инициативите за сигурност на Русия в Европа до ситуацията около Украйна.

Съединените щати се опитват да подведат световната общност относно истинското състояние на нещата около Украйна, както и причините за сегашното глобално напрежение. „Делегацията на Съединените щати, в обяснение на предложението си за свиканата днес среща„, посочи, че счита разполагането на руски войски на руска територия като заплаха за международния мир. „Това не е само неприемлива намеса във вътрешните работи на нашата държава, но и опит да се заблуди международната общност относно истинското състояние на нещата в региона, както и причините за съществуващото глобално напрежение„, каза дипломатът на заседанието на Съвета за сигурност на ООН.

Всъщност днес се свика заседание на Съвета за сигурност „заради спекулации и необосновани обвинения, които многократно опровергахме„. „Освен това, отвореният формат, предложен от Съединените щати, съчетан с изключително провокативната тема на срещата, прави исканата среща класически пример за мегафонна дипломация.“

Не смятаме, че това помага за обединяването на Съвета. Напротив, ние сме наясно, че желанието на нашите американски колеги да развият истерия около собствените си твърдения за предполагаема предстояща руска агресия, включително използване на трибуната на Съвета за сигурност, поставя нашите колеги в Съвета за сигурност в изключително неудобно положение. Това нагнетяване на истерия не по-малко вреди и на самата Украйна, чийто президент, както всички чухте, наскоро помоли западните държави да не раздуват безпочвена истерия около присъствието на руски войски на границата, тъй като целият този шум вреди на украинската икономика. Изглежда, че тези, които популяризират темата за митичната руска заплаха, се нуждаят от нея„, каза Небензя.

Украинските власти „ясно казват, че не виждат дейността“, за която твърдят САЩ, заяви руският пратеник.

Небензя призова колегите си да не позволяват платформата на Съвета за сигурност да бъде използвана „за прилагане на пропагандните насоки“ на Запада, както и да „потвърдят ангажимента“ към резолюция 2202, която е „международната правна основа за вътрешно украинско споразумение“.

Дипломатът определи американската инициатива, която призовава за провеждане на настоящото заседание на Съвета за сигурност на ООН, като „провокативно предложение“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокурорите прехвърлят случая с Живко Коцев към ВСС и Министерство на правосъдието

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която след...

ЕК прие плана за Украйна, позволяващ до 50 милиарда евро подкрепа

Европейската комисия (ЕК) прие предложение за решение за изпълнение...

Иран сочи за предварително предупреждение за нападението в събота, САЩ отрича

Иран е уведомил съседните държави и съюзника на Израел,...

Георги Гвоздейков: Решението да остана министър беше мое

Нямам никакви колебания, никакви пречки, че съм поел по...

Голяма победа за опозицията показват екзитполовете в Южна Корея

Екзитполовете след проведените днес парламентарни избори в Южна Корея...

Иран пред СС на ООН: Време е Израел да понесе отговорност за агресията в региона

Въоръжените силите на Ислямска република Иран извършиха поредица от...

Радев и Пеевски поздравиха българските мюсюлмани за Рамазан Байрам

Президентът Румен Радев и лидерът на ДПС Делян Пеевски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img