Русия предупреди САЩ: санкции срещу Путин ще доведат до разрив на отношенията

Прочитания 1290
0 0
Снимка: архив ЕПА/News24sofia.eu

Кремъл обяви, че всякакви санкции на САЩ, насочени лично към руския президент Владимир Путин, ще преминат границата и могат да доведат до „скъсване на отношенията“, предаде „Франс прес“.

Вчера сенатори от Демократическата партия на американския президент Джо Байдън заплашиха със сериозни последствия, ако Русия нахлуе в Украйна, включително санкции срещу Путин и руски банки, както и 500 млн. долара нова помощ в сферата на сигурността за Украйна.

Въвеждането на санкции срещу държавен глава е пресичане на граница и е сравнимо със скъсване на отношенията„, изтъкна пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

САЩ и техните съюзници от НАТО проведоха преговори тази седмица с Русия за смекчаване на напрежението във връзка с Украйна, близо до която Москва е струпала десетки хиляди руски войници.

Два кръга от преговори, в Женева в понеделник и Брюксел в сряда, не доведоха до никакъв пробив.

Песков подчерта, че Кремъл гледал на американския проект за санкции „изключително негативно“, особено на фона на продължаващите „неуспешни“ преговори.

Той отбеляза, че обсъждането на санкции не е допринесло за създаването на „конструктивна атмосфера“.

За третия кръг от преговори най-големият орган за сигурност в света Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заседава във Виена днес. Там също не се очаква пробив.

Песков увери, че Русия нямала „липса на политическа воля“ за продължаване на срещите, но повтори, че Москва трябвало да види конкретни резултати.

Той добави, че Москва очаквала „конкретни“ писмени отговори на исканията за гаранции за сигурност на Русия през следващите дни.

Преговорите с високи залози идват на фона на опасенията от руска инвазия в прозападната ѝ съседка Украйна. Москва поиска широки отстъпки от Вашингтон и неговите съюзници от НАТО, които от своя страна заплашиха със сериозни санкции за всякаква атака.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Президентът си назначи нов секретар по духовност и култура

Поста заема Пламен Славов