Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Русия обгражда Украйна от три страни с още войски

Снимка: архив ЕПА/News24sofia.eu

Нови сателитни снимки, разпространени от американска технологична компания, показват продължаващо струпване на руски войски в Крим, Западна Русия и Беларус, съобщава Си Ен Ен.

Увеличаващият се натиск върху Украйна от три посоки засилва опасенията, че Кремъл подготвя нахлуване на украинска територия.

Вчера компанията „Максар“ е засякла на свои изображения значително движение на военни части и техника. Стивън Ууд, старши директор във фирмата, посочва, че разгръщането на силите е станало на бившето летище Октябрское, северно от столицата на Крим Симферопол.

Въз основа на сателитните снимки се изчислява, че на мястото има над 550 военни палатки и стотици превозни средства. В други точки в Крим също се забелязва приток на войски и техника, включително в Новоозерное, където се проведоха мащабни артилерийски разгръщания и учения.

Активността на руските сили в Крим е в същия ден, когато няколко руски военни кораба, включително големи десантни кораби, пристигнаха в Севастопол – главното пристанище на Крим.

Припомняме, вчера украинския външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че Азовско море е напълно блокирано, а Черно море е почти изцяло отцепено.

„Максар“ посочва и че разполагане на войски, военни превозни средства има и в Беларус – на летище Зябровка, близо до град Гомел на 25 км от границата с Украйна. За първи път в района се виждат и хеликоптери. На мястото има и полева болница.

Военни части остават разположени и край беларуския град Речица – на по-малко от 45 км от границата с Украйна. Предишни сателитни снимки показваха палаткови лагери край Речица.

В комбинация с последните сателитни изображения те потвърждават нарастващо руско присъствие в региона, който е на около 320 км източно от мястото, където започнаха съвместните руско-белоруски учения вчера.

От видеоклипове в социалните медии става ясно и провеждането на съществени движения на руски войски през последните няколко дни в Източна Украйна, около градовете Курск, Ростов на Дон и Брянск.

„Максар“ предупреждава и за „голямо разполагане на войски и военни сили“ в тренировъчната зона Курск на изток от града – на около 110 км на изток от границата с Украйна.

Допълнително оборудване продължава да пристига в района и се извършва подготовка за настаняване на повече войски и оборудване, посочват от компанията.

„Максар“ е компания за сателитно наблюдение, която си партнира с над 50 правителства. Основната им сфера на дейност е наблюдение на глобалните промени, широколентовите комуникации, космическата инфраструктура и земното разузнаване.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Над 37 хил. души са обявени за безследно изчезнали в Украйна

Обединеният регистър на безследно изчезналите при особени обстоятелства хора...

МВР назначи нов директор на полицията в Добрич

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов назначи Красен Торимацов за...

Емблематична сграда в София става хотел на Робърт де Ниро

Американска марка за луксозни хотели, чийто съосновател е актьорът...

САЩ предупредили Израел, че няма да участват в ответен удар срещу Иран

Президентът на САЩ Джо Байдън предупредил премиера на Израел...

Ексклузивно в News24sofia.eu! Петя Банкова се сдоби с второ обвинение – за принуда

На Петя Банкова й е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови

Тестват експресна линия от летище София до центъра на столицата

Започва тестването на експресна автобусна линия от летище София...

Иран се чуди как да отговори на Израел, без да въвлича САЩ в конфликта (ОБНОВЕНА)

Иран сигнализира на Вашингтон, че ще отговори на атаката...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img