Русия няма да праща новобранци в Украйна

Екип на News24sofia.eu

Това са съобщили от руския Генерален щаб

Views 64138
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Новобранците, които ще бъдат призовани на военна служба тази есен, няма да бъдат изпращани в зоната за специална военна операция в Украйна.

Това са съобщили от руския Генерален щаб, цитирани от „Интерфакс“.

Призованите за военна служба граждани няма да участват в специална военна операция в Украйна, а всички наборни военнослужещи, чийто срок на служба е изтекъл, ще бъдат уволнени и незабавно изпратени по местоживеене„, каза представител на главното организационно-мобилизационно управление. каза в четвъртък управлението на Генералния щаб на Руската федерация Владимир Цимлянски.

Събитията от предстоящата наборна служба по никакъв начин не са свързани с провеждането на специална военна операция. Както и досега, тя ще се проведе в сроковете, определени от законодателството на Руската федерация, и по планиран начин„, каза той.

Руският Генерален щаб съобщи, че частичната мобилизация и есенният набор в армията не се отнасят за редовните студенти.

Всички наборници, независимо от тяхната специалност, ще бъдат изпратени в части и ще служат в Руската федерация, добави Цимлянски. През есента на тази година 120 000 души ще бъдат повикани на военна служба, каза той. Това е по-малко от миналата есен, но дори и със специална военна операция този брой напълно задоволява нуждите на правоохранителните органи на държавата„, каза той.

Броят на гражданите, призовани за военна служба преди началото на всяка наборна кампания, се определя с указ на президента на Руската федерация„, каза той.

Припомняме, че след обявяването на мобилизацията военните комисари в поне четири руски региона са подписали заповеди, с които забраняват на наборниците да напускат градовете си. В руските социални мрежи и канали се разпространява информации, че се получили призовки и хора без никакъв военен опит и научни работници.

Проектът ОВД-Инфо, който вчера започна да води списък на арестуваните от протестите срещу мобилизацията, съобщи и че някой от тях са получили повиквателна за мобилизация още в ареста.

Журналистите от „Новая газета. Европа“, която се списва в изгнание, пишат, че до 1 милион резервисти може да бъдат мобилизирани в Русия.

Те се позовават на източник от администрацията в Кремъл, според когото параграф 7 от указа на руския президент Владимир Путин и който параграф е засекретен с гриф „за служебно ползване“, позволява мобилизацията на до един милион души.

Цифрата беше коригирана няколко пъти и в крайна сметка се спряха на един милион„, каза източникът.

Говорителят на президента Дмитрий Песков отрича предположението, а руските медии разпространяват навсякъде твърдението му. Отговорът на Песков на въпрос дали се предвижда да бъдат мобилизирани един милион руснаци е: „Единственото, което мога да кажа, е, че Сергей Шойгу каза в интервюто си: „300 000 души. Тук става дума за до 300 000 души.“

По-късно Песков нарече лъжа съобщенията за съдържанието на седма точка от мобилизационния указ. Песков обаче признава, че засекретената клауза от указа се отнася до брой на резервистите, които могат да бъдат призовани на военна служба. Руските агенции съобщават, че с приоритет ще бъдат мобилизирани лекари.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Правителството на Молдова оцеля след вот на недоверие

Премиерът обвини вносителите в откровени лъжи