Русия дава на ООН доказателства за военни биологични дейности на САЩ в Украйна

News24sofia.eu
Прочитания 10719
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Русия възнамерява да внесе материали в Съвета за сигурност на ООН за провеждане на разследване на военни биологични дейности в Украйна. Това обяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, цитиран от ТАСС.

По негови думи Москва е призовала за обсъждане на американските биолаборатории в Украйна.

Вече сме натрупали значително количество материал, директно сочещ нарушение от страна на САЩ на Конвенцията за забрана на биологични и токсични оръжия (КБТО), подчерта той и допълни, че събирането и анализът им продължават.

Като се има предвид, че САЩ отказват всякаква конструктивна дискусия по тази тема, ние планираме да използваме механизмите, предвидени по член 5 и 6 от КБТО (те предвиждат възможността за представяне на доказателства в Съвета за сигурност на ООН за започване на разследване – бел.ред.)„, посочи Небезня.

Той изтъкна, че веднага след като приключи събирането на материалите, руската страна ще ги внесе в Съвета за разследване.

Надяваме се, че това ще направи възможно трайното спиране на военни биологични дейности, които застрашават международния мир и сигурност, а на извършителите ще бъде потърсена отговорност, подчерта Небезня.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

СДВР иска Фандъкова да помисли иска ли 4 протеста и 3 спортни събития в един ден

Ръководството на СДВР призовава Столична община да прецени дали дали е целесъобразно в София да се проведат четири протеста и три спортни прояви в един ден – 15 май. По този повод зам.-директорът на СДВР ст. комисар Борислав Борисов е изпратил писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от МВР.

Read More »