Румен Радев зове да не влизаме в капана на Борисов

Прочитания 12811
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров

Държавният глава Румен Радев призова всички българи да не влизат в капана на Борисов с проектопредложението за нова Конституция. Оценката на Радев за него е „недоносче“, а самият премиер той определи като „абсолютно невнятен“.

Румен Радев предупреди, че целта на Борисов не е рационална, а отклоняване на вниманието и подмяна на дневния ред: да не говорим за шкафчета, корупция, беззакония, рекет – целта на Борисов е това.

Лечението не е Велико народно събрание, а оставка, незабавна и безусловна, отсече два пъти Радев.

Държавният глава, който още преди година обяви своя инициатива за промяна на законодателството, заяви, че няма никакво намерение да внася своите предложения в настоящия парламент. „Абсурдно е да ги внасям в един изчерпан от доверие и легитимност парламент“, посочи Радев и обясни, че няма как да се търси бъдеще в един парламент с председател, поруган по най-вулгарен начин и то от собствения си лидер. Парламентът е загубил вече всякаква легитимност и доверие.

Този парламент е бил оглавяван от хора като Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Драган Цанков – ние като българи сме длъжни да защитим институцията, посочи Румен Радев.

Държавният глава посети протеста във Варна, където се създаде и напрежение между протестиращи срещу правителството и протестиращи срещу Радев. Кметът Иван Портних, ГЕРБ, също е на място. Сред скандиращите бяха и областният управител Стоян Пасев, и евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ ЕНП). Полицията направи кордон между двете групи протестиращи.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Две деца и двама възрастни загинаха след гонка с автомобили край Каварна

Четирима души, сред които и две деца, загинаха след гонка с автомобили край Каварна. Това съобщава главният прокурор Иван Гешев в Туитър. Той посочва, че има и и тежко ранени. Поредни невинни жертви на войната по пътищата, подчертава обвинител номер 1. Гешев напомня, че прокуратурата отдавна е предложила конкретни законодателни мерки за противодействие и се […]