Румен Радев: Властта се опита да постави паметта ни под карантина, но хората са тук (ВИДЕО)

Президентът направи коментара на Шипка

Прочитания 20936
0 0
Снимка: БГНЕС

Властта се опита да постави под карантина националната ни памет, но хората имат достойнство и отново са тук.

Това заяви президентът Румен Радев, който отдаде почит пред паметта на българските опълченци и руските воини, загинали за свободата на България на връх Шипка, където е по повод тържествата за 3-и март.

Българите имат чувства, неподвластни на страх и забрана. Затова вярвам, че имаме бъдеще, продължи краткото си слово пред медиите президентът.

Държавният глава пристигна на Шипка в 11:15 часа, отдаде почит на военните, изслуша химна и се поклони пред Паметника на свободата, след което се сля с гражданите, дошли на Шипка.

По-късно Румен Радев държа официално слово пред Паметника на връх Шипка.

Скъпи, съотечественици, отново е 3-и март и ние пак сме тук хиляди пред храма на свободата. Искам да ви пита, очаквали ли сте, че някога някой ще ви забрани да се качите на Шипка, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си, обърна се към множеството президентът.

Благодаря ви, че сте тук, защото Шипка е място свято, костница на шепата спартанци, нашите опълченци и войните на руския император Александър II. Вазов е рекъл за опълченците – „България сега нази гледа, продължи словото си президентът.

Истината е, че България винаги, във всяка епоха гледа всеки един от нас. Достойнството и харакатрерът са подложени на изпитание всеки ден, с вашето присъствие вие помагате българите да вземат изпита по морал и демокрация, защото властта принадлежи на народа, но той трябва да я отстоява, винаги има кой да го яхне, каза още Румен Радев.

Скоро и нашето време ще е в историята, но от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв. Едно е ясно, историята е урок, геройствата са вдъхновени, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои. Нужна е вяра, усилие, дела трябват, а не думи. Честит празник, да живее България, завърши словото си президентът Румен Радев.

Последваха освирквания и викове „Оставка“ и „Затвор“ от страна на тълпата. Честванията обаче бързо продължиха с четене на още български стихотворения.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

При третата вълна на COVID-19 Борисов разчита на усещането на свобода на българите

Увеличават болничните легла на национална база