Румен Радев отвърна на Бойко Борисов: Президентът, а не премиерът свиква ВНС (ВИДЕО)

И провеждане на честни предсрочни избори

Views 326
0 1

Разговорът за бъдещето на България е възможен единствено след оставки и провеждане на честни предсрочни избори. В това е категоричен държавният глава Румен Радев. Днес той направи обръщение към нацията – трето поред от началото на протестите преди повече от месец.

Президентът посочи, че доверието в управляващите е безвъзвратно загубено, а промените в кабинета не са убедили никого. Едновременно с това провокациите и репресиите само потвърждават нуждата от драстични промени.

В изказването и предложенията на премиера Борисов от тази сутрин, Румен Радев съзира отново „пренебрежение на Конституцията“, тъй като правото за свикване на Велико народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента. „Не и на министър-председателя, подчерта държавният глава.

Румен Радев продължи с поредица от реторични въпроси и отговори – на всичките поред „не“.

Може ли партията-държава, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията? Моят отговор е не.

Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не.

Може ли власт, която нарушава закона, не въвежда машинното гласуване и отхвърли електронното дистанционно гласуване, да организира честни избори? Отговорът е не.

Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е не.

Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е не.

Може ли министър-председател, който превърна парламентарната република в автокрация, да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не.

Обръщението си държавният глава Румен Радев завърши така: Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ден 37: Протестът блокира бул. Ситняково за два часа (СНИМКИ/ВИДЕО)

Протести има и в други градове на страната