Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Румен Радев: Признателни сме, че носите искрата на патриотизма и непоколебимата решителност да отстоявате докрай България (СНИМКИ)

Снимка: Румен Радев, Facebook страница

Днешните поколения сме в дълг към вас и сме признателни, че продължавате да носите в себе си искрата на патриотизма, всеотдайността и непоколебимата решителност да отстоявате докрай свободата и България. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, където удостои Съюза на ветераните от войните на България с Почетен знак на Президента. Отличието беше връчено за героизма и жертвоготовността при изпълнението на дълга към отечеството, за родолюбивата дейност, приноса на съюза към военно-патриотичното възпитание и отстояването на българските воински традиции. В церемонията участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Връчването на този почетен знак приемете като израз на признателност на цялото ни общество към себеотдайността, жертвоготовността и патриотизма на хилядите българи, които допринесоха за победата над хитлерофашизма по времето на Втората световна война“, подчерта държавният глава.

Може да бъде изображение с изправен и на закрито
Снимка: Румен Радев, Facebook страница

Румен Радев допълни, че той е знак на почит и към близо 12 000 българи, оставили костите си по бойните полета в защита на отечеството, на мира и на човечеството.

Президентът пожела на българските ветерани да запазят енергията и несломимия се дух и воля и да бъдат еталон за патриотизъм на младите поколенията.

Може да бъде изображение с 2 души и на закрито
Снимка: Румен Радев, Facebook страница

Имаме нужда от вас. Вие сте нашата жива памет, нашата жива съвест“, подчерта Румен Радев.

Председателят на Съюза на ветераните от войните доц. д-р Иван Сечанов благодари за полученото отличие. „Ние ветераните от войните дадохме нашия принос с участието си във финала на Втората световна война, с което смятаме, че допринесохме за избягването на жестоко наказание на нашия народ и нашата държава с трета национална катастрофа“, заяви доц. д-р Сечанов

По думите му, колкото и малко да са останалите ветерани от Втората световна война у нас, те ще направят всичко възможно да изпълнят до края на живота си задълженията, които са поели още от млади години: да се борят за България и да предават своите знания и опит на младите поколения.

След церемонията, по време на среща с държавния глава, представителите на Съюза на ветераните от войните откроиха част от проблемите, пред които са изправени. Доц. д-р Софи Пинкас призова за откриването на държавен хоспис, който да поеме грижите за пенсионираните военнослужещи, ветераните, военноинвалидите и военнопострадалите. „Социалните грижи за българските ветерани изискват минимални средства на фона на разходите в държавата, но имат огромно значение за самоуважението ни като нация. Наш дълг е да се грижим за хората, които отстояват българските воински традиции“, посочи президентът и подчерта, че грижата за българските ветерани е изцяло работа и отговорност на държавата.

Представителите на Съюза на ветераните от войните на България удостоиха президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова с юбилеен медал „75 години от победата над фашизма“, който се връчва на български и чуждестранни граждани с принос за отбелязване на годишнината и постигнати успехи за военно-патриотичното възпитание.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Путин отново се отрече, че се готви за война с НАТО

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда по време...

Предвижда се спешен ремонт на язовир „Огоста“

Взето е решение за спешен ремонт на язовир "Огоста"...

Руска ракета прелетя през небето на Полша

Руска крилата ракета, изстреляна срещу Лвов в Западна Украйна,...

Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините

Министерството на външните работи на Южна Корея изрази "сериозна...

Бандите в Хаити са убили над 1500 души от началото на годината

Насилието на банди в Хаити е причинило смъртта на...

Перник отново остана без парно и топла вода

Възникнала повреда на основен топлоизточник

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img