Румен Радев настоя за работа за децата, министри не уважиха инициативата му

HTTP Bot
Прочитания 176
0 0

Въпреки отсъствието на поканените от мен министри специално по отношение на децата ни, трябва да работим в една посока.

Това заяви президентът Румен Радев при представянето на уеб платформата на Националната инициатива „Спортувай с президента“ в резиденция „Бояна“.

Радев поздрави децата за Международния ден на детето и пожела щастлив празник на всяко едно дете. Децата са най-голямото наше богатство и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е убеждение около, което се обединява цялото българско общество, каза държавният глава.

По думите му бъдещето принадлежи на онези нации, които развиват не само индустрия и икономика, но и на хората, които се подготвят за това бъдеще. Това означава масов спорт, физическа активност, патриотично възпитание и своеобразен начин на живот.

Обездвижването сред младите хора на България се превръща във все по-значимо предизвикателство и спортът се свързва преди всичко с физическо развитие. Младите хора в епохите на социалните мрежи все още не обръщат нужното внимание на спорта, но спортът е нещо много повече от физическо развитие, изтъкна Румен Радев.

Той посочи, че спортът развива бързина, концентрация, гъвкавост на мисълта, обединява хората, народите, носи и мир. Спортът калява психиката и кове характера, дава самочувствие, утвърждава екипния дух, спортсменството и уважението към другия, спомага за премахването на агресията сред децата, дава здраве и може да намали разходите за здравеопазване, подчерта Радев.

За съжаление условията за масов спорт все още са далеч от желаното и като материална база хиляди деца нямат физкултурни салони и са лишени от спортни съоръжения и занимания, отбеляза Румен Радев.

Целта на инициативата „Спортувай с президента“ е да спомага за развитието и мотивацията на децата ни да спортуват, както и да съдейства за развитието на масовия детски спорт в България.

Каузата изисква лична и обществена ангажираност. Само с обединените институции, ще можем да спомогнем за по-голяма физическа активност и по-добър социален статус на нашите деца, за да можем да им осигурим по-добро бъдеще на тях и на България, завърши словото си президентът Румен Радев.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова иска всички деца да имат равен старт независимо от тяхното положение и социален статус.

Всички заедно трябва да мислим как растат децата ни здрави и да имаме онези хубави спортни постижения, за които мечтаем, каза още тя.

Контакти и информация за автора:

HTTP Bot

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Не се стигнало до спекула и продажба под рафтовете по време на криза (ВИДЕО)

Във връзка с онлайн компанията, която бе обявила такса „коронавирус“, председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов коментира, че фирмата е обявила своята такса, но хората трудно са я виждали. Това е повишение на цената на услугата каза още Маргаритов в ефира на Bulgaria ON AIR. Припомняме, че на 30 май

Read More »