Румен Радев мълчи за състава на новия служебен кабинет

Със състава ще се запознаем на 16 септември

Прочитания 48149
0 0
Снимка: БГНЕС

Заповядайте на 16 септември, тогава ще се запознаете със състава на новия кабинет. Така на два пъти президентът Румен Радев отклони въпроси за състава на втория служебен кабинет за тази година, който трябва да назначи до края на седмицата.

Коментарът си държавният глава направи пред журналисти, след като взе участие в официалния празник на българските пожарникари.

Президентът не отговори на въпроса дали ще има ремонт на този кабинет или ще назначи само изцяло нов такъв, отклони и въпросите за министрите Кирил Петков и Асен Василев и техния евентуален политически проект.

Радев бе категоричен обаче, че няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство, което ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Той се надява това, което е постигнало сегашното служебно правителство и това, което предстои да назначи, да бъде поето от един редовен кабинет.

Припомняме, че до разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет – БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.

В крайна сметка на 7 септември БСП върнаха мандата.

Кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат ще бъде издигната съгласно издадената хронограма от ЦИК. Там има ясни срокове и всичко ще бъде направено в срок, увери държавният глава. Припомняме, Румен Радев и вицепрезидентът Илиана Йотова обявиха още през февруари месец тази година, че ще се кандидатират за втори мандат.

Запитан дали все пак подкрепя евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Радев уточни за пореден път, че подкрепя ценности, а не партии, така както подкрепя и въжделенията на хилядите редови социалисти за свобода, солидарност и справедливост.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

93% от столичните учители "за" присъствено обучение, но 32% са се ваксинирали

Над 93% от столичните учители са за присъствено обучение. Това показва анкета сред учители, проведена дни преди началото на учебната година в 145 общински училища. Анкетирани са 7707 директори и учители от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Над 94% от учителите в начален етап и 92% от учителите, прeподаващи на […]