Румен Радев чака работещо НС за проекта си за Конституция (СНИМКИ)

Това служебно правителство се справя

Прочитания 4192
0 0
Снимка: БГНЕС
Изображение 537305
Снимка: БГНЕС

Проектът ми за Конституция е много сериозен, но няма как да се случи без работещо Народно събрание. Пред журналисти след церемонията по 30-годишнината от създаването на демократичната конституция на Република България президентът на страната Румен Радев бе лаконичен.

По думите на държавния глава въпросът е доста сложен и изисквапрецизен анализ„.

Радев коментира още и работата на служебния кабинет по основната му конституционна задача – да организира избори.

Това бе основно ми послание – да не се води война с когото и да било. Надявам се полицията и прокуратурата да предприемат такива мерки, че да има едни прозрачни и честни избори„, добави той.

Категорично мога да кажа, че това служебно правителство се справя„, недвусмислен бе президентът.

Тaзи Кoнcтитуция ни прeвeдe прeз трудни врeмeнa. C нeя ниe cтaнaхмe пълнoпрaвни члeнoвe нa Cъвeтa нa Eврoпa и нa Eврoпeйcкия cъюз. Цeннocтитe, зaлoжeни в нeя: дeмoкрaтичнo упрaвлeниe, върхoвeнcтвo нa прaвoтo, рaвeнcтвo прeд зaкoнa, зaщитa нa чoвeшкитe прaвa ca цeннocти и нa нaшитe eврoпeйcки пaртньoри. Зaтoвa прeз призмaтa нa 30-гoдишeн рeaлeн дeмoкрaтичeн oпит мoжeм дa кaжeм, чe тaзи Кoнcтитуция ce прeвърнa в cтълб нa бългaрcкaтa държaвнocт„, каза в словото си в аулата на Софийския университет държавният глава.

Човекът като личност – това следва да бъде основната ценност в основният закон, категоричен бе още Радев.

Именно затова по думите му следва да се развие в по-голяма степен институтът на индивидуалната конституционна жалба.

Изображение 537301
Снимка: БГНЕС
Изображение 537302
Снимка: БГНЕС

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов издаде какво е направил за Слави, майка му и кака му преди време

Бойко Рашков за домоуправител на блока няма да го изберат, категоричен е бившият премиер