Румен Радев: България се стреми да разшири инвестиционното сътрудничество с Канада

Прочитания 5316
0 0

България се стреми към последващо задълбочаване на икономическото и инвестиционно партньорство с Канада. Повишаването на двустранния стокообмен, въпреки последиците от пандемията, е позитивен знак в тази насока. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с посланика на Канада Аник Гуле, съобщават от президентството.

През 2021 г. България и Канада отбелязват 55 години от установяване на двустранни дипломатически отношения и на срещата бе изразено взаимното желание на двете държави за всестранно развитие на приятелския диалог и взаимноизгодното сътрудничество в различни сфери.

Амбициите на страната ни са да насърчава инвеститори в сфери с висока добавена стойност, особено в областта на информационните технологии и дигитализацията, за което вече има успешни примери в двустранното сътрудничество с Канада, посочи държавният глава.

Румен Радев добави, че България все повече се възприема като „столица“ на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и в областта на новостартиращите компании.

Присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие ще се превърне в допълнителен стимул за насърчаване на икономическия обмен с Канада и България очаква да започне преговори за присъединяване в скоро време, посочи още президентът.

Предприетите действия за утвърждаване на върховенството на правото в България, създаването на предвидима среда за бизнеса и постигането на устойчивост в тези процеси, също бяха сред темите на срещата.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Само в News24sofia.eu! Ето кое е убитото от пияна шофьорка 17-годишно момче в село Търнава (СНИМКИ)

Трагедията е огромна!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: