Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Румен Христов остава начело на СДС

Снимка: архив БГНЕС

Румен Христов е преизбран за председател на СДС на 25-тата Национална конференция на политическата формация. Това става ясмо от публикация в сайта на Съюза на демократичните сили.

Решението той да остане начело на СДС е взето с 497 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

Припомняме, че от края на миналата година в Съюза на демократичните сили възникнаха вътрешни борби между ръководство и опозиция, като бяха изключени членове на Националния съвет и ръководители на областни и общински структури на партията.

На партийната конференция е представена и следната политическа декларация:

Съюзът на демократичните сили, като най-старата дясна, демократична и антикомунистическа партия в България, участвала най-активно в осъществяването на прехода от тоталитаризъм към демокрация, от планова към пазарна икономика, от изолацията на „Желязната завеса“ към свобода и членство в НАТО и ЕС, осъжда войната срещу Украйна, предизвикана от имперските амбиции на Кремълската върхушка, олицетворени от Путин. Три десетилетия след края на „Студената война“ и събарянето на Берлинската стена, сме изправени пред безпрецедентно потъпкване на идеите и принципите на свободния свят. Путин извършва престъпление срещу Украйна и нейния народ. Там живеят и стотици хиляди етнически българи, наши братя и сестри, които също са жертва на агресията, заедно с целия украински народ!

В 21-ви век отново умират невинни хора заради нестихващи мегаломански апетити за власт и заграбване на чужди територии. Това е война не само срещу Украйна, а хвърлена ръкавица в лицето на мира, като висш идеал на цялото човечество.

Съюзът на демократичните сили призовава цялата демократична общественост в България да се обединим и да забравим дребните си, на фона на войната, неразбирателства, за да дадем мощен отпор на всякакви хибридни опити за оправдаване на нападението над Украйна! Активирането на спящите клетки на „петата колона“ у нас е в разгара си. Агресивните опити да се оправдае нападението над Украйна спекулират с традиционно добрите чувства на българите към руския народ. Но знак за равенство между народа на Русия и кремълския сатрап Путин не може да има. На никаква цена не бива да се допуска разколебаване в принадлежността на България към свободния европейски свят и неговите ценности. Всеки такъв целенасочен опит трябва да се третира като национално предателство! Нека не бъдем слабото звено на НАТО и ЕС, а да подкрепим твърдо, като страна-членка на двете организации, всички санкции, наложени на Путин и неговите васални олигарси! Да подкрепим и тези руснаци, които не искат война, но страдат и понасят последствията и санкциите!

Съюзът на демократичните сили призовава българското правителство незабавно да обезпечи присъствието на необходимите многонационални сили на НАТО, които да гарантират допълнително сигурността на България и стабилността на Югоизточния фланг.

Да ускори процедурите и действията за оказване на хуманитарна помощ на бежанците от Украйна, за да получат нужната подкрепа и сигурност при нас.

Народни представители от ГЕРБ-СДС вече внесоха два законопроекта, които ще допринесат за решаване на проблемите: За изменение и допълнение на закона за убежището и бежанците и за Доброволчеството.

В идеологически план

След влизането на България в НАТО и ЕС, политическото място на СДС и целта на СДС е да заеме консервативното дясно политическо пространство и да даде отпор на левите и либерални процеси в България.

Националната идеология на СДС за Република България е дясно консервативно управление, което да осъществи заявената на 24-та теоретична конференция нова кауза на партията – европейски граждани с европейски доходи.

На местно ниво, при самостоятелността за решаване на моделите за провеждане на местни избори, трябва реално да се отчита и реализацията на националните политически цели на формата ЕНП, с цел националното дясно да бъде укрепено и чрез успешно представяне на местните избори.

Във вътрешнополитически план

Съюзът на демократичните сили продължава да отстоява идеите си, с които получи доверие и стана парламентарно представена партия на трите избора през изминалата година:

Не на рецидивите от комунистическото минало, като политически похвати, и лицата, които ги олицетворяват!

Не на опитите за поставяне под съмнение на геополитическата ориентация на страната!

СДС заявява категорично, че мястото на съвременна България е само и единствено в семейството на цивилизованите, демократични нации и държави.

Не на прибързаното приемане на Република Северна Македония в ЕС за сметка на българския национален интерес и паметта на нашите предци, дали живота си за обединение на Отечеството!

Не на Истанбулската конвенция и гей-браковете!

За европейско бъдеще и европейски доходи и пенсии!

За по-ниски данъци и по-висок икономически растеж!

За по-силна държава в обществения сектор, и по-малка намеса на държавата в частния сектор!

За стабилно управление!

Съюзът на демократичните сили изразява своята загриженост, че правителството на „Промяната“ не води България към икономически просперитет и защита на националните интереси.

Свидетели сме на галопираща инфлация, безпрецедентно поскъпване на електроенергията, горивата, храните и услугите. Този процес започна преди войната в Украйна и управляващите не могат да се оправдават с нея. Правителството дължи на обществото информация с какви запаси от горива, основни хранителни продукти и медикаменти разполагаме и ако те са недостатъчни, какви мерки ще се предприемат за обезпечаване на най-необходимите стоки за българските граждани в условията на непредвидима криза.

Опасяваме се, че проведените срещи и разговори от страна на премиера Петков с Република Северна Македония, не са благоприятни за българския национален интерес.

Притеснени сме от връщането на практики от комунизма, заглушаването на инакомислието и на свободата на изразяване. Стигна се дори до арест на малолетни заради протест срещу войната в Украйна.

Наблюдаваме с притеснение разнопосочните политически сигнали и некоординираните управленски действия на Четворната коалиция. Зад тях прозират дълбоки вътрешни противоречия и безпринципни договорки. В настоящата геополитическа и икономическа ситуация това повишава изключително много рисковете пред България.

Съюзът на демократичните сили, като отчита изключително сложната международна и вътрешнополитическа обстановка и задълбочаващата се икономическа и ценова криза, отправя призив за взаимодействие към всички политически сили в България – нека да поставим националния интерес пред партийния! Времето е трудно и изисква държавническа мъдрост, а не домогване до политически дивиденти. Войната трябва да ни отрезви и обедини, а не да ни разделя по оста За Европа и За Путин! Такова разделение в една демократична държава е немислимо. Евроатлантическата ни принадлежност е нашата защита и сигурност.

Мястото на България е в свободния свят!

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Путин отново се отрече, че се готви за война с НАТО

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда по време...

МС осъди терористичния акт в Москва и поиска разследване (ОБНОВЕНА)

България изразява съболезнования към близките на жертвите на терористичния...

Повече от 20% от световния капацитет за рафиниране на петрол е изложен на риск

Повече от една пета от световния капацитет за рафиниране...

Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините

Министерството на външните работи на Южна Корея изрази "сериозна...

Реакции на ЕС, Франция, Германия и ООН на нападението в Подмосковието (ВИДЕО)

ООН следи ситуацията около стрелбата в концертната зала „Крокус сити хол“

Соломон Паси: Преговорите за коалиция бяха обречени

Надявах се да се стигне до ротация в управлението,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img