Румен Гечев: Правителството не е баница

Views 29909
0 0
Снимка: архив БГНЕС

БСП е влизала и излизала от властта, но сега влиза в нея напълно заслужено. Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред БНТ.

Най-важната задача на новата коалиция е да се смени моделът на управление на България и страната да тръгне по нов път. Успехът на новото правителство зависи как четирите партии ще се сработят в парламента и в правителството. Когато има национална цел и нашите играчи са обединени като националния отбор през 1994 г., имат шанс за успехи, но ако коалицията се подаде на външен натиск, тогава ще има проблеми, предупреди Гешев.

Той отбеляза, че ако се изпълняват целите в коалиционното споразумение няма да има проблеми.

Гечев призова да не се разглежда правителството като баница, която се раздава тук и там. Така е преценил кандидатът за премиер, така е структурирал правителството. Разликата в структурата на МС са две министерства и няма кой знае какви изненади, обясни той.

Гечев не би казал, че в БСП са трудните министерства, а останалите трудни министерства са Министерство на здравеопазването и Министерство на икономиката. Отговорността на „Продължаваме промяната“ и на цялото правителство. Трябва да спре деленето на правителството на наши и на ваши и трябва да се радваме, ако нещата вървят, подчерта Румен Гечев.

Тежка отстъпва на левицата няма, а искат запазване на ядрената енергетика. Ние сме направили временен компромис, но ние ще продължим да настояваме за ядрената енергетика, подчерта Гечев. Има всички шансове и БСП ще направят всичко възможно да се довърши АЕЦ „Белене“.

Според него не е нужно министърът на селското стопанство на България да е бил овчар, а трябва внимателно да подбира кадрите си и да взима решенията.

Той е на мнение, че лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова ще е от полза като министър на икономиката и индустрията за новото правителство.

За влизането на България в Еврозоната, Гечев уточни, че датата за влизане в клуба на богатите трябва да бъде предшествана една година преди това от БНБ и Министерство на финансите, които да представят анализ какъв ще бъде ефектът върху икономиката и доходите на хората. България ще се присъедини към Еврозоната само, ако стане по действащия курс 1.995838 – да няма опасност от спестяванията на гражданите и фирмите. Ако анализите показват, че към 2023 г. България може да се присъедини към Еврозоната, тогава няма проблем, но други държави отлагат и отказват да влязат в клуба на богатите.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ГЕРБ няма да разговарят с ПП, докато Рашков е министър

„Няма да водим никакви разговори с новия кабинет на „Продължаваме промяната“, докато Бойко Рашков е част от него„. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БиТиВи. По думите му, ако искат да направят конституционна реформа, например, нека махнат Рашков и да говорим. Докато този човек е там няма да […]