Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Роми пребиха колоездач край Пловдив заради… открадната шапка

Роми пребиха без причина мъж край Пловдив, а причината за нападението се оказа шапка. Хулиганът, нанесъл жестоките удари получи и своето наказание само преди дни. Той е осъден на една година затвор, при първоначален строг режим.

Грозната сцена се разиграла през май, на пътя между селата Строево и Труд. Двама приятели седнали да се почерпят в дома на единия. Те консумирали бира и концентрат, но около 20 часа напитките свършили. Мъжете решили да се запасят с още алкохол и тръгнали към село Труд. Те се качили на колелата си и криволичейки по шосето се отправили към набелязаната дестинация.

Между двете села обаче, ромите се разминали с друг мъж. Той също бил на велосипед и се прибирал от работа към Строево. Разминавайки се, единият от хулиганите взел шапката на непознатия още по бързо започнал да върти педалите на колелото си. Приятелят му обаче не успял да запази равновесие и паднал.

Обраният го настигнал. Виждайки, че другарят му е на земята, вторият хулиган се върнал. Мъжът си поискал шапката, но вместо нея получил силен удар в лицето. Пияният хулиган го повалил на земята и продължил с ударите. Той налагал жертвата си в лицето, докато от едното око на непознатия не потекло кръв. В този момент минувач се спрял и се притекъл на помощ.

Веднага след това двамата роми избягали. Пострадалият бил отведем в болница, подаден бил и сигнал до 112.

В лечебното заведение, медиците са констатирали, че на мъжът е причинена лека телесна повреда. Издадено било медицинско удостоверение и с него пострадалият подал жалба.

Не след дълго биячите били открити. Хулиганът налагал яростно жертвата си се оказал стар познайник на полицията. Нещо повече – по време на нападението е изтърпявал наказание.

Бабаитът прекарал два дни в ареста, а след това се сдобил с обвинителен акт. Той бил привлечен към наказателна отговорност за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Преди месец мъжът се изправил пред съда. Той отказвал да признае вина, като от негово име защитата е пледирала невинност. Като мотиви служебният адвокат е заявил, че липсват доказателства за вина.

Не на такова мнение обаче бе съдебния състав. Магистратите признаха хулигана за виновен и го наказаха със затвор.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Гражданите на Словакия събраха близо 3 млн. евро за снаряди за Украйна

Граждани на Словакия, недоволни от отношението на правителството на...

С над 3000 подписа сдружение настоява за удължаване на АМ Струма

Жителите от района на Кресненското дефиле са събрали над...

Прокуратурата разследва побой над непълнолетен в Перник

На пострадалият е причинена средна телесна повреда

Полша залови двама за нападението срещу Леонид Волков в Литва

Съюзникът на Навални беше атакуван с чук пред дома си

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img