Рокада начело и на „Митниците“

News24sofia.eu

На третия ден на служебното правителство

Views 27819
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Павел Тонев е освободен от поста директор на Агенция „Митници“, а служебният министър на финансите Росица Велкова е назначила временно на тази длъжност Павел Геренски. Той до този момент заемаше длъжността заместник-директор.

В прессъобщението от Министерство на финансите не се посочва мотив за освобождаването от длъжност на Павел Тонев, както това бе направено минути преди това в прессъобщението от МС за освобождаването на Румен Спецов, директора на НАП.

От Министерство на финансите представят и биографията на новия шеф на „Митниците“.

Павел Евтимов Геренски е дългогодишен служител в системата на Агенция „Митници“ със задълбочени познания в областта на митническото и акцизно законодателство. В периода от 1994 г. до 2009 г. и от 2014 г. до 2019 г. последователно е заемал различни длъжности: митнически инспектор в РМ Кулата (1994 г. – 2005 г.); заместник-началник на митница РМД София, Митница Кулата (2005 г.- 2009 г.); началник на митница РМД София, Митница Кулата (юни – дек. 2009 г.); началник на Митница Пловдив (юли 2014 г. – февр. 2019 г.) и директор на Териториална дирекция Тракийска на Агенция „Митници“ от май 2021 до назначаването му за заместник директор на АМ през май 2021 година. Завършил е ВМЕИ, гр. София и притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Технология на електронното производство“.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

От Прокуратурата не възразиха ПП "Продължаваме промяната" да запази името

От „Продължаваме промяната“ ще се регистрират като политическа партия с това име след като прокуратурата не възрази на днешното заседание на съда, съобщи БНР. До две седмици се чака и решението на Софийския градски съд. „Продължаваме промяната“ бяха представлявани от Никола Минчев – бившият председател на Народното събрание. Въпросителната около

Read More »