Рогозин: Русия е способна да унищожи всеки агресор от разстояние за броени минути

Views 1904
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Русия е в състояние да унищожи физически всеки агресор или група агресори на всяко разстояние за броени минути. Това заяви генералният директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

Искам да потвърдя, защото съм запознат с техническата страна на въпроса, че Руската федерация е в състояние физически да унищожи всеки агресор или всяка група агресори на всяко разстояние, глобално разстояние за броени минути„, каза той по руския „Първи канал“.

Ръководителят на „Роскосмос“ изрази обаче надежда, че на Русия няма да й се наложи да използва ракетите, които държавната корпорация създава, тъй като те са за „в краен случай“.

Нашите ракети са предназначени за много краен случай, за това, мисля, говореше президентът (на Руската федерация Владимир Путин), когато предупреди онези страни, които ще се опитат да се намесят в тази специална военна операция, включително страни от НАТО, за да не забрави никой, че „Русия има много надежден стратегически ядрен потенциал – междуконтинентални балистични ракети, както и оперативно-тактически ракетни системи и т.н.“, каза той.

Държавната корпорация „Московски институт по топлотехника“ (МИТ, част от „Роскосмос“) е разработчик на междуконтинентални балистични ракети „Топол“, „Топол-М“, „Ярс“ и „Булава“. Красноярският машиностроителен завод („Красмаш“ „, част от „Роскосмос“) произвежда балистични ракети „Синева“ за подводници. В момента заводът създава междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“.

Припомняме, че неведнъж властите в Украйна и лично президентът Володимир Зеленски поискаха от западните държави и НАТО, в частност да установят контрол над въздушното пространство на Украйна, за да се попречи на руснаците да обстрелват населени места. Генералният секретар на пакта Йенса Столтенберг заяви, че това би било намеса на НАТО и само би ескалирано конфликта.

Днес предстои среща на върха на лидерите на страните от НАТО в Брюксел с личното участие на американския президент Джо Байдън, на която трябва да бъдат взети решения, касаещи помощта за Украйна и усилване на защитата на източния фланг на Алианса.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Вучич вижда "проблеми" заради решението на Путин газът да се заплаща в рубли

Сръбският президент Александър Вучич каза, че решението да се плащат доставките на газ от Русия в рубли създава много нови проблеми за Сърбия, предава думите му РИА Новости. Руският президент Владимир Путин в сряда инструктира правителството да нареди на „Газпром“ да промени валутата на плащанията за природен газ в съществуващите договори за […]