Рибарски оборва Радев: Политиката на „Булгаргаз“ е съобразно ситуацията

Views 32368
0 0

Политиката на „Булгаргаз“ е съобразно ситуацията и отчита прекъсването и компенсирането на доставките. Това заяви председателят на енергийната комисия в парламента Радослав Рибарски пред Нова телевизия.

Коментарът му е по повод изказването на президента Румен Радев, че „политиката на „Булгаргаз“ е извън икономическата и управленската логика„.

Той подчерта, че най-важното в момента е подсигуряване на количествата и подаването на природен газ да не прекъсва. Това е била основната цел този месец. Следващите месеци трябва да видим и по-ниски цени, допълни Рибарски.

По негови думи газохранилището в Чирен е запълнено над 20%, а нагнетяването на природен газ продължава. Той обясни, че страната ни не го е запълнила предварително, защотобеше решено, че няма нужда и че можем да постигнем високи нива на запълняемост преди зимния сезон„.

Относно поскъпването на газа с 14% Рибарски заяви, че основната цел за месец май е била да бъдат компенсирани спрените доставки от „Газпром“.

Той посочи, че се очаква индикативните цени през следващите месеци да се върнат към нормалното.

Рибарски заяви, че не знае коя е фирмата доставчик на втечнен газ от САЩ, нито на каква цена е договорен той.

Запитан кога България ще бъде готова да се откаже от руския петрол, Рибарски прогнозира „година и половина – две“.

Нужно е технологично време. Другите държави заявяват период от година и половина – две. Предстоят разговори и с „Лукойл“, да се види какво е нужно като подмяна или оборудване в рафинерията и тогава ще имаме ясен срок“, обясни той.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Благодарността в очите на Зеленски била аргумент кабинетът "Петков" да не подава оставка

Позицията на правителството за военно-техническа помощ, приета от парламента в началото на май, е основен аргумент за това кабинетът „Петков“ да подава оставка. Такова мнение изрази пред БТВ народният представител от „Демократична България“ Стоян Михалев. „Благодарността, която видяхме в очите на президента Зеленски спрямо България, за мен е абсолютно достатъчен […]