Режисьорът Христо Порязов представи пред пълна зала в Пловдив късометражния си филм „Защо аз?“ (ВИДЕО)

Филмът е с продуциран от Недялко Недялков, собственик на агенция ПИК и Пик ТВ.

Views 21813
101 0
Режисьорът Христо Порязов, снимка: Facebook

В седмицата за борба с наркотиците режисьорът Христо Порязов представи пред пловдивската публика късометражния си филм „Защо аз?“. Филмът е по действителен случай и е посветен на войната по пътищата. Чрез него авторът цели да призове зрителите към отговорност и уважение към останалите на пътя, както и към изразяване на несъгласие с употребата на алкохол и наркотици по време на шофиране.

Премиерата на филма в Пловдив бе вчера, пред препълнена зала, в ДК „Борис Христов“. Събитието се организира от Община Пловдив съвместно с Общински съвет по наркотични вещества / ОСНВ/.

Това е една история от българската действителност и реалност по пътищата. Започнах да търся начини как да реализирам тази история в късометражен игрален филм, който да докосне сърцата и на други хора и да ги накара да се замислят“, коментира режисьорът Христо Порязов.

Игралният филм е с продължителност 17 минути. В главните роли са Тодор Каракитуков, който по време на снимките е едва на 7 г., Мария Иванова, която от 20 години живее в Мадрид и участва в популярни испански сериали, както и Теодор Папазов, участвал в сериали като „Домашен арест“, „Скъпи Наследници“, „Ягодова Луна“ и др.

Филмът е с продуциран от Недялко Недялков, собственик на агенция ПИК и Пик ТВ.

Христо Порязов е роден в Пловдив през март 1977 година. Завършва “НАТФИЗ – Кръстьо Сарафов” в специалност “Куклено актьорско майсторство” в класа на проф. Румен Рачев и доц. Жени Пашова. Режисьор на тийнейджърското шоу на БНТ “13+”, на нощния блок на БНТ “Нощни Птици”, на музикални клипове на Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Марина Кискинова, NELLS, Sunnie, Nu Ance, Ренегат, Рени Гайтанджиева (Рени) и други, както и на телевизионните спектакли “Легендата”, с автор Лили Игнатова, и “Кръстопът” на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”. Режисьор е и на филмите “Колко си хубав” и “Това е твоето бебе”.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Петър Чобанов: Още не е ясно кой, кога и как е решил за изгонването на руските дипломати

„След изслушването в парламента на службите не стана ясно кой и кога точно е взел решение за отзоваването на руските дипломати„. Това заяви пред БНТ депутатът от ДПС Петър Чобанов. Не е ясно и как е взето това решение за експулсирането на 70 дипломати, които с техните семейства са общо

Read More »