Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ревизоро: Ще се въведе извънредно положение в района между язовирите „Порой“ и „Ахелой“

Ще се въведе извънредно положение в района на двете села между язовирите „Порой“ и „Ахелой“ и тръбопровода, за да се започне строителството. Това обясни пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров. От януари се намалява количествата вода на Варна и Бургас, за да има вода за следващата година. От септември трябваше да спрем Варна, за да има за Бургас, подчерта Ревизоро.

Не ми трябва рейтинг, ще приключа мандата и ще си отида на село, обясни той. Язовирите за питейно-битови нужди са пълни, без яз. „Камчия“, стана ясно от думите му. Язовирите за земеделски нужди пълни на 32%.Язовир „Искър“ има вода за 3 години. От Рилския манастир ще докараме водата в Белозем в област Пловдив, обясни екоминистърът.

Бургас няма повърхностни води и резервно водоснабдяване. Трябва до 20 февруари да тръбопроводът да е готов и да сме сигурни, че този водопровод ще се ползва и занапред, изтъкна министър Димитров. Аз не строя, не харча и не обявявам поръчките, строи ВиК холдинга, обясни още той.

Темата с язовирите бе поставена на пред план тези дни, особено след като Ревизово съобщи, че се очаква водна криза в Бургас.

Ексминистърът заяви, че морският град няма да преживее ужаса на Перник.

Припомняме, че Перник беше на воден режим близо 7 месеца, след като нивото на язовир „Студена“ стигна до критичен минимум.

Режимът беше въведен ноември миналата година и беше съпроводен с граждански протести, арест на бившия екоминистър Нено Димов и изграждане на нов тръбопровод от Мало Бучино до Перник, който докара софийска вода до града.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от „Белмекен“ и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир „Студена“. То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ваня Григорова насочи поглед към парламента

Общинският съветник от БСП-София Ваня Григорова се впуска в...

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи...

Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за общо управление след изборите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ...

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img