Ревизоро предлага национално турне и разкопки за боклуците из страната

Прочитания 132
0 0
Емил Димитров – Ревизоро

Трябва да направим национално турне на отпадъците в страната. А в един момент трябва да ги съберем и половината ще се окаже и че са заровени и трябва да ги търсим къде са заровени. В сутрешния блок на БНТ екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро предложи турне с археологически нотки.

Иначе по думите на Ревизоро всичко в министерството, което ръководи, е наред.

Във Върбица има проблем с опасни отпадъци и отпадъци от акумулатори. Държавата трябва да даде огромни средства, за да ходи по някои бизнесмени да им оправя боклуците. Какво правим с тези отпадъци, запита Ревизоро.

Той посочи, че държавата е дала много пари да закрие местните сметища и след това да се направят регионални депа. Веднага тези регионални депа ги взеха за лична употреба – за отпадъци от чужбина и вместо да изкарат 10-15 години, на 4-5-та година са пълни.

Всеки кмет започва да си мисли къде има държавни земи, земи от „Натура“ да си направи тайно депо и да намери един еколог вижте какво се случва и ние не знаем кой го е направил. Точно това е във Върбица – нарочно са гледали да не е тяхна територия и после държавата да отиде и да им изчисти отпадъците.

Правят си местни депа и после се обаждат по телефона – държавата да дойде им да ги изчисти. Ако аз изляза и кажа, че в България някои се опитва да направи това и това, веднага ще излязат и ще кажат, че ги обиждам, ядоса се екоминистърът.

Не може аз съм големия бизнесмен и после държавата да се грижи за мен„, каза той.

От 2007 г. има проблеми, а сега хората очакват за два месеца да бъдат решени проблемите. В крайна сметка сме държава на партийни функционери, които взимат решения и спускат на местната власт, без да се съобразяват това трябва или не, полезно ли е или не, категоричен бе Ревизоро.

Когато виждаш, че нещо е опасно за обществото, трябва ли да съществува, недоумява екоминистърът.

Какъвто ми е законът, аз така го изпълнявам„, заяви Емил Димитров и се следващият ще бере плодовете.

Колата ви я връщам, каквато сте ми я дали, щом не искате нови гуми, нови части така се получава„, негодува Ревизоро.

На въпрос какво се случва с багера край Седемте рилски езера, Ревизоро коментира, че там няма нужда от ОВОС.

За това проблемът е, че като пуснеш доминото много се радваш, че си го пуснал, то се завърта и накрая се оказва, че стената те е ударила. Не е хубаво да се работи под натиск„, каза Емил Димитров.

По думите му, ако целим да вземем парите от Европа, по-добре да ги пренасочим за коронавируса.

Той няма притеснения, а ако има закон ще го изпълни такъв, какъвто е. Ако не ми приемат законите последствията няма да са мой, а ще бъдат за цялата страна. И вие да станете управляващ ще разберете, че още преди 5 години е трябвало да се приеме Законът за „Натура“, подчерта Ревизоро.

Трябва да има такъв закон, България ще претърпи много вреди от неусвоени средства. Ако обаче НС реши да не го приема, както досега са работили министрите, така ще работя и аз. Аз проблеми нямам, проблеми имат следващите управляващи и настоящите, ако искат да усвоят пари„, категориче бе екоминистърът.

Темата за „Алепу“ е приключила в момента, в който ДНСК е казал, че не трябва да се предприемат строителни дейности, докато не се види първият етап дали наистина е защитил зоната и дали укрепителното съоръжение действа. И това е извън мен и не ме касае, отсече Ревизоро.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Заплащането на тестовете за COVID-19 не трябвало да тежи на пациента

„Заплащането на тестовете за коронавирус в доболничната помощ не трябва да тежи отново на пациента„. Това заяви пред Нова телевизия общопрактикуващият лекар и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Гергана Николова. Тя е категорична, че трябва да се определи начинът на заплащане на тези тестове при хората, […]