Ревизоро пази водата за хората, няма да дава за малини и къпини

Views 291
0 0
Снимка/източник: БГНЕС, архив

Като министър мое задължеие е да осигуря водата за битово-птейните нужди на хората. Вода МОСВ пази замо за гражданите и едва когато има повече се дава на останалите на останалите.

Това заяви екоминистърът Емил Димитров пред Нова телевизия във връзка с това дали са застрашени от безводие язовирите „Ястребино“, „Тича“, „Камчия“, „Асеново“, „Жребчево“ и дали може да се стигне до водна криза като в Перник.

Ревизоро подчерта, че съвсем скоро язовир „Ястребино“, „Тича“ и „Кампчия“ ще дистигнат критичен минимум, при който водата трябва да се пази само за хората. По думите му няма да се дава за малините и къпините.

Екоминистърът уточни още, че в „Ястребино“ се точи 8 пъти повече вода, отколкото е притокът. „Тича“ щяла да има за още 2 години вода, ако се използва само с питейни цели.

Димитров е категоричен, че ако не падне дъжд ще има сериозни проблеми със земеделците. По думите му язовирите на земеделците винаги са празни, защото нямат пари да си ги поддържат. Сушата в „Ястребино“, „Тича“ и „Камчия“ екомонистърът обясни с липсата на валежи, а не с това, че той е министър от 6 месеца.

Ако няма дъжд и сняг през зимата земеделците трябва да се оправят сами, защото водата ще се пази за хората, изтъкна още веднъж Емил Димитров.

Във връзка с протестите Ревизово заяви, че според него правителството трябва да издържи мандата си. По думите му градът не може да спре заради 100 или 1000 души.

Министър Димиров подчерта, че не може да се правят избори, докато на някой му хареса резултата, тъй като голяма част от хората искали да имат управление.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Президентът наложи вето на закона за подземните богатства

Президентът върна за ново обсъждане в Народното събрание на Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства, приет на 22 юли 2020 г. Държавният глава упражнява конституционното си право, воден от разбирането, че подземните богатства са ресурс, който трябва да се използва с грижа за околната среда и […]