Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Републиканците на Цветанов търсят партньори за коалиция вдясно

Снимка: АРХИВ БГНЕС

Партия „Републиканци за България“ с лидер Цветан Цветанов търсят партньори за коалиция вдясно. Това се казва в тяхна декларация за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември.

Те искат след приключване на пренареждането да се запазят като устойчив политически субект, който да представлява избирателите.

От „Републиканци за България“ са обезпокоени от имитацията на реформи, на която сме били свидетели през последните години, а сега ще се трансформира в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове. „Ние вярваме, че истинската промяна ще дойде само от силен и действащ парламент, който да работи за възстановяване на държавността, а оттук и за доверието в институциите„, допълват те.

Според тях безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите на отделните сектори в политическата координатна система. „Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста „дясно-център-ляво, уточняват в декларацията си.

Те допълват, че силното разединение на десните сили води до същественото маргинализиране на десните хора в българското общество – тенденция, с която те не можем да се съгласят. „Именно това са причините и аргументите да вземем решение ПП „Републиканци за България“ да участва в предстоящите за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски„, казват те.

От партията залагат на политически решения, базирани на широко обсъждане, експертиза и компетентност и са формулирали всеобхватна програма, съдържаща анализ и предложения за развитие във всички сектори и сфери на управление.

Твърдят, че вече са доказали последователността ба позициите си отношение на деликатни за обществото ни теми и проблеми. Като смело са защитили позицията си по кризата в отношенията ни с Република Северна Македония.

Относно миграционната политика те смятат, че първостепенен трябва да е българският национален интерес, без обаче да се подценява зачитането на човешките права.

За финансовата политика подкрепят запазването на данъчната система, като отчитат нуждата, ефективно да се подпомага събирането на повече приходи в бюджета чрез подобряване на условията на труд и навлизането на инвестиции, както и чрез реално противодействие на корупцията.

Те са за провеждането на такава съдебна реформа, която да даде на страната ни не само краткосрочни персонални промени, но и дългосрочна перспектива за безпристрастно правораздаване и върховенство на закона.

В момента парламентаризмът се отстоява само на думи и това е обидно за нашите избиратели. Парламентарният и политическият елит най-често се оказват повод за срам и за растяща политическа апатия. Ние се срамуваме от нивото на законодателния дебат в последните два състава на българския парламент и ще работим за реалното прекратяване на политическото лицемерие във върховния представителен орган на страната„, изтъкват от „Републиканци за България“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Плугчиева: Има достатъчно дипломати за Външно

Димитър Главчев беше хвърлен в студената вода на база заложените...

Русия засилва ударите по западни оръжия в Украйна

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

Русия вижда и с просто око неблагоприятната позиция на Украйна на фронта

Никоя нова американска военна помощ за Украйна няма да...

Google уволни 28 служители заради протести срещу договор на компанията с Израел

В отговор на седящи демонстрации против договор с Израел на стойност...

Разбиха мрежа за наркотрафик в Испания

В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img