„Републиканци за България“ влизат сами в изборите

Борисов направил ГЕРБ заложник на своето оцеляване

Прочитания 3331
0 0

Това, което се направи през всичките дни на протести, е, че Борисов и всички около него успяха да разделят протеста и обществото на две – подкрепящи и неподкрепящи протеста. Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

Докато бил в парламента, Цветанов се похвали, че е успял да намери диалог между партиите. Той е по-съгласен да влязат всички политически формации в парламента, включително и неговата, и тогава да се мисли с кого да се коалират. Това, което ще направят „Републиканци за България“ е, че ще участват самостоятелно на изборите.

Силни сме, когато сме заедно, а сме заедно, защото знаем, че имаме усилията да постигнем успехи на следващите избори, категоричен бе Цветанов.

Според него потенциалът на протестиращите хора е, че ще бъдат активни гласоподаватели, а ролята на „Републиканци за България“ е да мотивират хората да упражняват правото си на глас.

В момента няма консенсус и нищо не се прави. Трябва да се върнем в една нормалност, защото тази конфронтация не ни очертава като важен партньор и оставаме като малка държава, която вътрешното единоборство води до вътрешна употреба за определени хора, изтъкна Цветанов.

По думите му политиците се фокусираха дали да разделят протеста, дали може да стихне или дали ще бъдат дадени по 50 лева на пенсионерите.

Цветан Цветанов няма съмнение, че „Републиканци за България“ ще бъде представена в парламента, въпросът е с колко човека ще бъде представена. От партията се стремят към 450 000 гласа.

За последните 10-12 месеца ГЕРБ коренно се промени и дават националпопулистки предложения. Цветанов не е искал ГЕРБ да се превръща в това, което е видял в БСП.

Аз винаги съм градивен и позитивен човек и когато виждаш, че година и половина имаше подготовка да се иска моята политическа позиция, не е предателство, аз сам щях да взема решението да напусна, категоричен бе Цветанов.

В момента ГЕРБ и честните, стойностни членове симпатизанти се чувстват омерзени и обидени.

Борисов направи партията заложник на своето оцеляване, подчерта Цветанов, според когото всички партии могат да получат около 500 000 гласа.

„Републиканци за България“ няма да отстъпят от своята принципна позиция.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Цветан Цветанов спорил с Радев само за самолетите

Само по самолети беше основното ни различие с президента Румен Радев. Така лидерът „Републиканци за България“ Цветан Цветанов коментира в сутрешния блок на БНТ закупуването на още 8 изтребителя Ф-16 и различията си с държавния глава за самолетите. По думите на Цветанов в това нямало нищо нелогично, защото в политиката […]