Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Републиканка в Конгреса започва процедура по импийчмънт на Джо Байдън

Новоизбраната конгресменка от Републиканската партия Марджори Тейлър Грийн обяви, че планира да стартира процедура по импийчмънт срещу новоизбрания президент Джо Байдън в първия му пълен ден на поста през следващата седмица.

Грийн, която е отявлен поддръжник на отиващия си американски президент Доналд Тръмп и представлява щата Джорджия, уточни, че планира да стартира процедура за импийчмънт на Байдън на 21 януари, един ден след встъпването му в длъжност.

Бих искала да съобщя от името на американския народ, трябва да се уверим, че нашите лидери са подведени под отговорност, не можем да имаме президент на САЩ, който желае да злоупотребява с властта на президентския пост и да бъде лесно подкупен от чуждестранни правителства, чуждестранни китайски енергийни компании, украински енергийни компании, така че на 21 януари ще започна процедура по импийчмънт срещу Джо Байдън, изтъкна Грийн пред Newsmax.

Ала в интервюто Грийн цитира аргумент, изложен от няколко приближени на Тръмп през последните месеци от предизборната му кампания за преизбиране, че докато е бил вицепрезидент, Байдън е заплашил да задържи заем за Украйна, ако тогавашният главен прокурор на страната Виктор Шокин не бъде заменен.

По това време Шокин разследва основателя на Burisma Holdings, голяма газова компания в Украйна, на която синът на Джо Байдън – Хънтър, е бил член на борда от 2014 г.

САЩ заплашиха да задържат около 1 млрд. долара гаранции за заеми, ако Шокин не бъде заменен като главен прокурор, послание, което Джо Байдън е предал на властите в Киев, докато е бил вицепрезидент, и за което разказа по време на конференция на Съвета по външни отношения през 2018 г.

Тейлър Грийн сподели клип от конференцията през 2018 г. вчера, като написа „Quid Pro Джо (Услуга за Джо), по собствените му думи…“ и „американците няма да търпят това„.

Въпреки че Байдън е използвал като лост помощта, за да убеди Украйна да свали Шокин през март 2016 г., това стана в контекста на по-големи критики, че Шокин не преследва обвинения в корупция сред политиците в страната.

Бившият вицепрезидент отрече да действа с оглед на бизнес интересите на сина си и няма доказателства за извършени престъпления от нито един от Байдънови. Няма и доказателства, че работата на Хънтър Байдън е повлияла на политиката на САЩ.

В интервюто си за Newsmax, което беше излъчено часове след като Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) гласува за втори път импийчмънт на Тръмп, Грийн заяви, че планира да започне процедура по импийчмънт, за да покаже на американците, че „в Конгреса има републиканци, които са готови да се изправят и да се борят за тях„.

Силно вярвам, че има хора на власт, които всъщност са готови да свършат работата, и не мога да си представя хората в тази страна да се страхуват толкова много от бъдещето на президентството на Байдън, че да са готови да извършат насилие, както го направиха в Капитолия тук във Вашингтон. Не можем да го имаме, не оправдавам това насилие, каза още конгресменката.

Тръмп беше импийчнат през декември 2019 г. по обвинение в злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса за оказване на натиск върху новоизбрания тогава президент на Украйна да разследва сделките на семейство Байдън по време на телефонен разговор. Той беше оправдан от контролирания от Републиканската партия Сенат миналия февруари.

Кръвопролитният щурм на Капитолия миналата седмица се случи, след като Тръмп призова своите привърженици на митинг по-рано през деня да се отправят към Конгреса и да опонират срещу официалното преброяване от конгресмените на гласовете на електорите от Избирателната колегия за президентската победа на Байдън през 2020 г., като повтори необоснованите си твърдения, че изборите му били „откраднати“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПЪРВО В News24sofia.eu! Има задържан за стрелбата в софийския квартал „Люлин“ 4

Според неофициална информация на News24sofia.eu е стреляно с въздушен пистолет

11 задържани при протестите в Грузия

Служители на грузинското министерство на вътрешните работи са задържали 11...

Българската икономика губи над 1 млрд. лв. от неприемането ни в Шенген по суша

Пропуснатите ползи за България от неприемането ни в Шенген...

Инвитро клиниките на вниманието на Медицински надзор

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва спешна проверка по случай...

Иран изпрати десетки дронове към Израел (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Иран е изпратил десетки безпилотни летателни апарати към Израел,...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img