Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Разкриха шокиращи подробности за убийството на Евгения, намерена в куфар

Внесоха обвинителен акт за убийството на Евгения Владимирова, чието тяло бе открито в куфар във водоем край Перник, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура. За престъплението пред Темида ще отговарят 36-годишния Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров на 60 г.

Обвинителният акт е срещу 36-годишния О. В. и 60-годишния П. В. за убийството на 33-годишната Е. В., извършено предумишлено и по особено мъчителен за убитата начин, съобщават от държавното обвинение. 

От събраните в хода на предварителното производство доказателства се установява, че обввиняемият О. В. и съпругата му Е. В. живели в апартамент в гр. София заедно с малолетния им син. О. В. бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им, разкриват от държавното обвинение. 

На 12.10.2021 г. О. В. взел решение да убие Е. В. Споделил с баща си – обв. П. В., и потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението.

На 13.10.2021 г. сутринта двамата обвиняеми се срещнали в гр. Перник. Провели разговор, като П. В. дал на сина си съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите. П. В. посъветвал сина си да извърши убийството чрез удушаване, като решили, че е най-добре това да се случи в семейното жилище в гр. София. П. В. обещал на О. В. да транспортира трупа след деянието със собствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилище в местност край гр. Перник.

След това двамата обвиняеми се разделили, като О. В. се върнал в гр. София.

Около 14:30 часа на 13.10.2021 г. Е. В. седяла в кухненския бокс на семейното жилище. Обвиняемият О. В. минал зад нея и започнал да я души с ръце. Пострадалата се опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият О. В. я повалил на пода, като продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Обвиняемият П. В. веднага тръгнал от гр. Перник с автомобила си. Спрял колата пред задния вход на блока на О. В. в гр. София. Поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата обвиняеми поставили трупа на убитата Е. В. в черен метален куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на обвиняемия П. В. Обвиняемият О. В. дал на баща си личната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно П. В. изгорил.

П. В. потеглил с колата си и с трупа на Е. В. от София в посока към Перник, а обвиняемият О. В. останал в семейното жилище. В 16:50 часа П. В. изхвърлил куфара с трупа на убитата в хвостохранилище в близост до гр. Перник. Около 17:50 часа О. В. изхвърлил мобилния телефон на Е. В. до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел. В опит да бъде ползван, информацията от телефона била изтрита.

Обвиняемият О. В. осъществил активност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за комуникация и в чатове, включително изпратил съобщение до убитата си съпруга през негов профил. Старателно и последователно поддържал версия, че Е. В. е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си.

Трупът на Е. В. бил намерен на 12.11.2021 г.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г. Разследването е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

На О. В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и т. 9 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, а на П. В. – за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и т. 9 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 4 във вр. с ал. 1 от НК, разкриват подробности за обвинението от прокуратурата. 

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

Шеф в ООН ужасен от съобщенията за масови гробове в Хан Юнис

Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк...

Урсула фон дер Лайен призова Израел и Иран да се „въздържат от по-нататъшни действия“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в...

Дрегер показа фалшиви промили алкохол на водач в област Велико Търново

Задържаха водач на товарен автомобил за шофиране в нетрезво...

Разбиха мрежа за наркотрафик в Испания

В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на...

Пет години завтор за шофьор, причинил смъртта на трима

Пет години затвор за шофьор, причинил смъртта на трима...

Германия арестува двама мъже, готвели военен саботаж от името на Русия

Със заповед на федералния главен прокурор на Германия Йенс...

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img